جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اسپلینت‌های دست

اسپلینت های دست

از آنجایی که یکی از اعضاء مهم و پرکاربردی که ما در طول شبانه روز باهاش نیازهای خودمان را برطرف می‌کنیم، دست است و در صورت آسیب به دست‌ها و حتی انگشتان‌مان دچار اختلال‌هایی در انجام امور روزمره خواهیم شد. بنابراین رعایت تمام نکات ایمنی و جلوگیری از هرگونه رفتار پر‌خطر که باعث ایجاد صدماتی به دست‌ها و دیگر اعضای بدن می‌شود، بسیار مهم است.

حال در زمان آسیب‌دیدگی‌های دست به‌منظور حفظ ثبات و جلوگیری از ایجاد تحرک، به‌منظور پیشگیری از گسترش صدمه در این ناحیه استفاده از اسپلینت‌های دست یا آتل‌های دست بسیار کمک‌کننده است. معمولاً پس از عمل‌های جراحی دست هم از اسپلینت دست به‌منظور پیشگیری از حرکت کردن دست برای طی کردن روند بهبودی استفاده می‌شود و اسپلینت های دست انواع مختلفی دارند که با توجه به قسمت آسیب‌دیده، برای قسمت‌های مختلف دست ازجمله آرنج، بازو، شانه، مچ و انگشتان دست برای فرد ساخته و آماده می‌شوند.

بهتراست بدانید که بیشترین آمار صدمات در ناحیه دست ها مربوط به شغل‌هایی است که با دستگاه‌هایی ازجمله دستگاه‌های مکانیکی یا برقی و دستگاه‌های تیز و برنده سروکار دارند. پس باید در زمان کار با این دستگاه‌ها افراد دقت زیادی داشته باشند و استفاده از دستکش‌های ایمنی بسیار ضروری است و همچنین رعایت کامل نکات ایمنی، نباید فراموش شود.

اسپلینت یا آتل چیست؟

اسپلینت وسیله‌ای است که در مراکز ارتوپدی فنی برای درمان به روش‌های غیر جراحی ساخته می‌شود و انواع مختلفی دارد که با توجه به نیاز و هدف شما عزیزان ساخته می‌شود و همچنین اسپلینت برای هر فرد متفاوت و متناسب با بیماری شخص ساخته می‌شوند.

اکثر اسپلینت‌های دست را نمی‌توان به‌صورت آماده تهیه کرد زیرا قبل از ساخت آن نیاز است، معاینات و اندازه‌گیری‌های لازم انجام شود تا در ابتدا هدف شخص از تهیه اسپلینت‌ها مشخص شود و با توجه به نتایج معاینه اسپلینت مناسب برای فرد ساخته شود.

کاربردهای اسپلینت‌های دست

اسپلینت های دست برای کشیدگی لیگامانی، فلج عصب‌های دست، حفظ وضعیت طبیعی دست در افراد اسپاستیک، نگهداری پس از جراحی، نگهداری پس از شکستگی به‌منظور جوش خوردن کامل محل شکستگی و جهت‌دهی به حرکات دست، موردنیاز هستند.

ولی به‌طورکلی می‌توان کاربرد‌های اسپلینت‌های دست را در موارد زیر دسته‌بندی کرد:

در اولین مورد، به‌منظور ثابت ماندن محل شکستگی

و در دومین کاربرد آن به‌عنوان، نگه‌دارنده‌های پس از عمل جراحی

کاربردهای دیگر اسپلینت های دست

  • به‌منظور کمک به بهبودی سریع‌تر
  • به‌منظور کاهش درد در ناحیه موردنظر
  • به‌منظور محدود کردن حرکات دست برای بهبودی بیماری‌هایی مثل تنیس البو
  • به‌منظور جلوگیری از خشک شدن دست‌ها در یک وضعیت خاص
  • به‌منظور تحریک بازسازی عصب‌ها

انواع اسپلینت‌های دست

ما در کلینیک کوشا انواع اسپلینت‌های دست را در مدل‌های مختلفی به‌منظور حفظ ثبات و پایداری در جهت پیشگیری از حرکت و جلوگیری از آسیب، کاهش درد و نگه‌دارنده‌های پس از عمل می‌سازیم. در ادامه با انواع اسپلینت های دست آشنا می‌شویم:

اسپلینت انگشت شست دست (Thumb Support)

اسپلینت انگشت شست دست که در عامیانه به آن شصت بند هم گفته می‌شود معمولاً در آرتروز مفاصل شصت و به‌منظور کاهش حرکات آن‌ها استفاده می‌شود.

در کشیدگی تاندون‌های انگشت شصت، دردهای عضلانی ناشی از کار زیاد (مثل استفاده طولانی‌مدت از گوشی موبایل)، ما استفاده از اسپلینت انگشت شست دست را توصیه می‌کنیم.

از دیگر کاربردهای این اسپلینت، کاهش درد انگشت و نگه‌دارنده‌های پس از عمل جراحی است، در زمان آسیب‌دیدگی‌ها هم به‌منظور کاهش حرکت و جلوگیری از آسیب بیشتر مورداستفاده قرار می‌گیرد.

اسپلینت مچ دست (Wrist Support یا Wrist Splint)

اسپلینت مچ دست شامل دو نوع کوتاه و بلند است که بر اساس نظر پزشک و نیاز فرد ساخته می‌شود. این اسپلینت کاربردهای متفاوتی دارد و افرادی که دچار سندروم تونل کارپال (چسبنده شدن عصب مدین در ناحیه مچ دست و حس گزگز و سوزن سوزن شدن در انگشتان) و همچنین کیست‌های ناحیه مچ دست یا گانگلیون هستند، می‌توانند از اسپلینت مچ دست استفاده کنند.

این نوع اسپلینت در شکستگی‌های مچ دست، زیر نظر پزشک متخصص ارتوپدی، تجویز می‌شود و هدف استفاده از آن، محدود کردن حرکات مچ دست به‌منظور کنترل وضعیت استخوان‌های مچ دست نسبت به یکدیگر است. همچنین این مدل از اسپلینت‌های دست به‌عنوان نگه‌دارنده‌های پس از عمل جراحی نیز استفاده می‌شود.

اسپلینت ناکل بندر (knuckle bender splint)

اسپلینت ناکل بندر عمدتاً در آسیب عصب اولنار دست، تجویز می‌شود و جالب است بدانید عصب اولنار یکی از سه عصبی است که از بازو به سمت انگشتان دست می‌رسد. عصب اولنار، انگشت کوچک و انگشت حلقه و قسمتی از عضلات کوچک دست را عصب‌دهی می‌کند.

هنگامی‌که این عصب فشرده یا چسبنده می‌شود باعث ایجاد احساسی ازجمله احساس سوزن سوزن شدن، بی‌حسی در انگشتان، از دست رفتن قدرت حرکت انگشتان و درد می‌شود. زمانی که این حالت ادامه‌دار باشد باعث از دست رفتن قدرت عضلات و تحلیل و آتروفی شدن، این عضلات برای حرکت کردن در این ناحیه خواهد شد.

در این زمان ابتدا درمان‌های غیر جراحی ازجمله استفاده از اسپلینت ناکل بندر  (knuckle bender splint) برای کاهش فشار روی عصب و پوزیشن دهی به مفاصل تحت حمایت این عصب، برای جلوگیری از تغییر شکل مفاصل و همچنین به‌منظور کشیدگی عضلات پیشنهاد می‌شود.

اسپلینت تنیس البو یا استرپ تنیس البو (Tennis Elbow Strap)

بیماری تنیس البو در افرادی که حرکات تکراری و مکرر آرنج انجام می‌دهند مثل تنیس‌بازان والیبالیست‌ها و خانم‌های خانه‌دار، بیشتر دیده می‌شود.

انجام حرکات تکراری آرنج در این افراد منجر به التهاب تاندون‌های متصل به آرنج و دردناک شدن این ناحیه می‌شود. (در این بیماری عموماً تاندون عضله اکستنسور کارپی رادیالیس برویس دچار التهاب می‌شود.)

این بیماری همچنین در نقاشان، بوکسور ها، کشتی گیران نیز دیده می‌شود و یکی از مهم‌ترین علائم آن ایجاد درد در آرنج است، از دیگر علائم آن از دست دادن قدرت عضلات است.

ما در کلینیک کوشا، برای کنترل این بیماری و کاهش درد از اسپلینت تنیس البو یا استرپ تنیس البو استفاده می‌کنیم. این استرپ نوار نسبتاً پهنی است که تقریباً پنج سانتیمتر پایین‌تر از آرنج بسته می‌شود و هدف از بستن این استرپ انتقال مکانیکی محل اتصال تاندون ملتهب است.

به بیان ساده‌تر، پس از بستن این استرپ با حرکت دست و انگشتان، انقباض عضله در محل استرپ مهار می‌شود و به آرنج منتقل نمی‌شود. کاهش انقباض و کاهش حرکت عضلات این ناحیه موجب کاهش التهاب تاندون و رفع درد می‌شود.

باید بدانید در زمان بیماری تنیس البو از انجام فعالیت‌های سنگین و حرکت دادن مکرر آرنج و بازو خودداری کنید، اجسام سنگین را بلند نکنید و تا حد امکان بیشتر استراحت کنید.

اسپلینت سارمینتو (Sarmiento Brace یا Sarmiento Splint)

اسپلینت سارمینتو در شکستگی‌های استخوان بازو و به‌منظور بی‌حرکت نگه‌داشتن این استخوان برای تسریع در جوش خوردن، ساخته می‌شود.

البته این در صورتی است که استخوان‌های شکسته شده جابه‌جا نشده باشند و بتوانند سر جای خودجوش بخورند. این اسپلینت از تحرک بازو جلوگیری می‌کند و حرکت بازو را محدود می‌کند تا قطعات شکسته در کنار هم قرار بگیرند و محل شکستگی به‌درستی جوش بخورد.

در بسیاری از موارد نیز به‌عنوان نگه‌دارنده، پس از برداشتن گچ به‌منظور کمک به روند بهبودی و جوش خوردن استخوان استفاده می‌شود.

اسپلینت داینامیک دست (Dynamic Wrist Splint یا Spider Splint)

از اسپلینت داینامیک دست که با نام اسپلینت عنکبوتی دست هم شناخته می‌شود برای کاهش عوارض بیماری‌های متفاوتی ازجمله اسپاستیسیتی، خشکی یا سفتی عضلات دست که به علت سکته مغزی، فلج مغزی، بیماری ام اس (MS) و… ایجاد می‌شود، پزشکان بهره می‌گیرند. همچنین در بهبود آسیب‌ها و اختلالاتی ازجمله آسیب به عصب رادیال، استفاده می‌شود.

عصب رادیال ممکن است به دلایل مختلفی آسیب ببیند که شایع‌ترین دلیل آسیب آن، شکستگی استخوان بازو است. در افرادی که عصب رادیال آسیب‌دیده، فرد می‌تواند مچ و انگشتان را خم کند اما نمی‌تواند آن‌ها را باز کند و قرار گرفتن طولانی‌مدت دست در این وضعیت منجر به خشک شدن، دست می‌شود.

اسپلینت داینامیک اسپایدر مچ و انگشتان را در وضعیت اصلاحی قرار می‌دهد، فرد به‌صورت آگاهانه انگشتان را خم می‌کند و اصطلاحاً انگشتان را مشت می‌کند و سپس رها می‌کند، اسپلینت در این وضعیت مچ و انگشتان را باز می‌کند (چون خود فرد قادر به انجام این حرکت نیست) و فرد با انجام مکرر این حرکات علاوه بر جلوگیری از خشک شدن و آتروفی عضلات، می‌تواند موجب تحریک عصب رادیال شده تا درصورتی‌که آسیب عصب ناقص است با ترمیم به‌موقع عصب، بازسازی آن انجام شود.

قیمت اسپلینت های دست

همان‌طور که گفتیم اسپلینت‌های دست انواع مختلفی دارند و بر اساس نیاز فرد ساخته می‌شوند و برای ساخت اسپلینت آیتم‌های موردنیاز فرد را بعد از معاینات لازم تعبیه می‌کنیم. بنابراین تا قبل از معاینه و ارزیابی نمی‌توان قیمت اسپلینت ها را مشخص کرد، برای اطلاع از قیمت‌ها مراجعه به کلینیک الزامی است زیرا نیاز به ارزیابی و معاینات حضوری است.

تهیه اسپلینت‌های دست

ممکن است برای بسیاری از شما عزیزان سؤال ایجادشده باشد که برای تهیه اسپلینت‌های دست باید به کجا مراجعه کرد؟!

به‌طورکلی می‌توان گفت؛ برای درمان‌های غیر جراحی باید به مراکز ارتوپدی فنی مراجعه کرد.

صحبت نهایی

شما می‌توانید؛ با استفاده از تجربه متخصصین ما و اطلاعاتی که ما با بررسی و معاینات لازم به دست می‌آوریم، مناسب‌ترین اسپلینت دست را انتخاب کنید و ساخت آن‌را به مهندسین مجموعه ما، بسپارید.

کلینیک ارتوپدی فنی کوشا با ساخت انواع اسپلینت های دست‌وپا با نظر بهترین متخصصان و با استفاده از باکیفیت‌ترین مواد در ساخت اسپلینت ها به شما عزیزان برای بهبود عملکرد دست‌هایتان کمک می‌کند.

برای ارتباط و مشاوره با ما تماس بگیرید یا به آدرس ما در ساعت‌های ۹ الی ۱۷ مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا