تأثیر پای ضربدری یا پای پرانتزی در معافیت سربازی و استخدام

تأثیر پای ضربدری یا پای پرانتزی در معافیت سربازی و استخدام

بدن انسان ممکن است عارضه‌های زیادی داشته باشد و بعضی از این عارضه‌ها روی زندگی روزمره افراد تأثیر می‌گذارند، ممکن است زندگی فرد را تحت تأثیر قرار دهند. یکی از عارضه‌هایی که بر روی مراحل زندگی فرد تأثیر می‌گذارد، زانوی ضربدری و پای پرانتزی است. در این مقاله کامل با تأثیر پای ضربدری یا پای پرانتزی در معافیت سربازی و استخدام آشنا خواهیدشد و می‌توانید با دیدگاه قبلی قدم در این راه بذارید.

تقسیم‌بندی سازمان نظام‌وظیفه برای مشمولین خدمت سربازی

براساس قوانین تقسیم‌بندی سازمان نظام‌وظیفه برای مشمولین خدمت سربازی، سربازان وظیفه برای استفاده و بهره بردن از معافیت پزشکی باید دارای شرایط خاصی باشند. افراد در کمیسیون پزشکی ازنظر جسمی و روانی مورد بررسی قرار می‌گیرند و به ۴ دسته تقسیم می‌شوند:

۱) کسانی که ازنظر جسمی و روانی سالم هستند و قادر به انجام خدمت هستند.

۲) کسانی که به علت نقص عضو و یا ابتلا به بیماری از سلامتی کامل برخوردار نیستند اما قادر به انجام خدمت در امور غیررزمی هستند (در این صورت از خدمات رزمی معاف هستند که به‌اصطلاح این‌گونه افراد معاف از رزم نام می‌گیرند)

۳) کسانی که به علت ابتلا به بیماری و یا عدم رشد به‌صورت موقت قادر به انجام خدمت دوره ضرورت نیستند.

۴) افرادی که به علت نقص عضو یا ابتلا به بیماری‌های جسمی و روانی به‌طور دائم، قادر به انجام خدمت سربازی نیستند (معافیت دائم یعنی فرد هم از دوران آموزشی و هم خدمت سربازی معاف می‌شود)

تأثیر پای ضربدری یا پای پرانتزی در معافیت سربازی و استخدام

حال درصورتی‌که فرد مشمول خدمت انحرافی مانند پای ضربدری یا پای پرانتزی داشته باشد، تحت عنوان بیماری‌های اسکلتی موردبررسی قرار می‌گیرد.

با توجه به‌شدت این اختلال و نوع مدرک تحصیلی (کارشناسی و …) می‌توان بررسی کرد که فرد مشمول نظام‌وظیفه از انجام خدمت سربازی معاف است یا خیر؟!

جدول معافیت پزشکی پای ضربدری و پای پرانتزی

معافیت پزشکی پای پرانتزی و پای ضربدری به‌صورت زیر است و فرد می‌تواند با توجه به شرایطی که دارد برای معافیت سربازی به وسیله پای ضربدری یا پای پرانتزی که با اصطلاح پزشکی ژنو والگوم یا ژنو واروم شناخته می‌شود، اقدام کند.

نوع دفورمیتی شرایط معافیت نوع معافیت
پای ضربدری
در موارد شدید (فاصله بین دو قوزک پا بیشتر از ۱۲ سانتی‌متر)
معافیت دائم
پای پرانتزی
در موارد شدید (فاصله بین دو زانو بیشتر از ۱۲ سانتی‌متر)
معافیت دائم
پای ضربدری
برای دارندگان مدرک کارشناسی و بالاتر (فاصله بین دو قوزک پا بیشتر از ۱۴ سانتی‌متر)
معافیت دائم
پای پرانتزی
برای دارندگان مدرک کارشناسی و بالاتر (فاصله بین دو زانو بیشتر از ۱۴ سانتی‌متر)
معافیت دائم
پای ضربدری
در موارد خفیف (فاصله دو قوزک پا بین ۵ الی ۱۴ سانتی‌متر)
معاف از خدمات رزمی
پای پرانتزی
در موارد خفیف (فاصله دو زانو بین ۵ الی ۱۴ سانتی‌متر)
معاف از خدمات رزمی
پای ضربدری
برای دارندگان مدرک کارشناسی و بالاتر (فاصله بین دو قوزک پا بین ۵ الی ۱۴ سانتی‌متر)
معاف از خدمات رزمی
پای پرانتزی
برای دارندگان مدرک کارشناسی و بالاتر (فاصله بین دو زانو بین ۵ الی ۱۴ سانتی‌متر)
معاف از خدمات رزمی
پای ضربدری
همراه با چرخش تیبیا با فصله مساوی و بیشتر از ۱۰ سانتی‌متر
معافیت دائم
پای پرانتزی
همراه با چرخش تیبیا با فصله مساوی و بیشتر از ۱۰ سانتی‌متر
معافیت دائم
استرس سرباز برای مشخص شدن جواب کمیسیون پزشکی برای معافیت سربازی

معاینات پزشکی و استخدام

در بسیاری از استخدامی‌ها دولتی، نظامی و حتی خصوصی، معاینات پزشکی صورت می‌گیرد. یکی از مهم‌ترین معاینات پزشکی در استخدام، معاینات ارتوپدی است.

درصورتی‌که فرد پاهای پرانتزی، پاهای ضربدری، کف پای صاف و شکستگی‌های شدید داشته باشد، مردود خواهد شد و بسیاری از افراد به همین علت در استخدام رد می‌شوند.

تأثیر کارت معافیت بر روی استخدام

اما ممکن است این سوال پیش بیاید که آقایان برای استخدام در سازمان‌های دولتی و مراکز خصوصی که قبلاً از معافیت پزشکی برای گرفتن کارت معافیت دائم و موقت سربازی استفاده کرده‌اند.

داوطلبان در انتظار استخدام و گزینش

آیا این امر باعث می‌شود که این افراد نتوانند به استخدام ادارات و سازمان‌ها در بیایند؟!

خیر، باید گفت که معافیت پزشکی مانع از استخدام نخواهد شد اما بستگی به نوع معافیت پزشکی، قوانین ادارات و سازمان‌های مختلف و… دارد البته ناگفته نماند که توانایی افراد در انجام وظایف‌شان نیز مد نظر قرار خواهد گرفت.

بسیاری از سازمان‌ها، بدون در نظر گرفتن شرایط بالا، فقط با بررسی مهارت و توانایی، این اشخاص را در لیست استخدام خود قرار می‌دهند. البته اگر فرد دارای کارت معافیت پزشکی، مبتلا به بیماری روانی باشد یعنی فرد معافیت اعصاب و روان داشته باشد به احتمال زیاد استخدام نخواهد شد یا شرایط استخدام خیلی سختی در پیش دارد.

پس اگر تصمیم دارید به این روش از دست دوره خدمت سربازی فرار کنید، بدانید دارید بزرگ‌ترین اشتباه زندگی‌تان را مرتکب می‌شوید. جدا از استخدام با محدویت‌های اجتماعی فراونی روبه‌رو می‌شوید که دیگر پشیمانی سودی ندارد.

به احتمال زیاد با این مقاله به طور کامل با تأثیر پای ضربدری یا پای پرانتزی در معافیت سربازی و استخدام آشنا گردید، با این حال اگر سؤالی داشتید یا تصمیم بر اصلاح و درمان زانوی ضربدری یا زانوی پرانتزی خود داشتید، می‌توانید برای مشاوره با متخصصین ما تماس بگیرید یا با مراجعه به کلینیک کوشا مسیر بهبودی خود را مشخص و پیش بگیرید.

با این حال اگر علاقه دارید و می‌خواهید به طور کلی با این دو بیماری ارتوپدری بیشتر آشنا بشوید و درباره‌ی روش‌های درمان غیرجراحی پای ضربدری (ژنووالگوم) و پای پرانتزی (ژنوواروم) اطلاعات بیشتری کسب کنید و اصلاح را پیش بگیرید، می‌توانید از طریق لینک‌های زیر به این مطالب دسترسی داشته باشید.

برای درمان زانوی پرانتزی در کودکان و بزرگسالان از روش‌های مختلفی چون درمان با حرکات اصلاحی و ورزش، بریس‌ها و کمربندهای اصلاحی زانو، کفش و کفی طبی و… اشاره کرد اما باید به این موضوع توجه داشت که…

برای درمان زانو ضربدری می‌توان از حرکات اصلاحی زانو، کفش و کفی طبی، بریس یا زانوبند و… برای درمان این دفورمیتی استفاده کرد اما شرط به کارگیری و استفاده از این مدل‌ها برمیگردد به…

6 دیدگاه دربارهٔ «تأثیر پای ضربدری یا پای پرانتزی در معافیت سربازی و استخدام»

  1. سامان رضایی

    سلام
    لطفا درمورد روال کارهایی که برای معافیت باید انجام بدیم هم توضیح بدین

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا