اسکن کف پا
اگر از آن دسته افرادی هستید که به سلامت پاهای خود اهمیت میدهید اسکن کف پا یکی از گزینههایی است که به شما کمک میکند که اگر آیکن شما توسط یک کارشناس ارتوپدی فنی به خوبی آنالیز شود، میتوانید نسبت به پاهای خود اطلاعات زیادی کسب کنید و در صورت وجود هر نوع بیماری یا اختلال در پا به کنترل و اصلاح آن بپردازید.
نحوه انجام اسکن کف پا
در چندین سال اخیر در کشورهای پیشرفته با پیشرفت تکنولوژی و علم پزشکی بهمنظور بررسی و معاینه کف پا از دستگاه اسکن سه بعدی استفاده میشود.
دستگاه اسکن در کلینیک ارتوپدی فنی کوشا یکی از کاملترین دستگاههای موجود در کشور است که شامل اسکن دو بعدی، اسکن سه بعدی، اسکن داینامیک، اسکن کوتاهی اندام، اسکن ستون فقرات، اسکن بررسی چرخش چپ یا راست لگن و… است و این دستگاه یکی از جدیدترین و دقیقترین روشهای موجود برای تهیه تصویر از کف پای هر فرد است.
نحوه انجام اسکن به این صورت است که در ابتدا از او میخواهیم بر روی دستگاه اسکن بایستد و به منظور قرارگیری کامل پا بر روی صفحه اسکن بهصورت تکی از پاها اسکن گرفته و برای اینکه فشارهای وارده به کف پا در هنگام ایستادن را دقیقتر اندازهگیری کنیم از فرد میخواهیم که به صورت مساوی بر روی هر دو پا وزن گذاری کند.
پس از اینکه فرد وزن گذاری را آغاز کرد با کمک دوربینهایی که در دستگاه اسکن سه بعدی تعبیه شده است، عکسبرداری را آغاز میکنیم، پس از عکسبرداری تصویری به دست میآوریم که میتوانیم از آن برای ساخت انواع کفش و کفی طبی مناسب و کاملاً اصولی استفاده کنیم.
صافی کف پا و اسکن سه بعدی
همانطور که میدانید صافی کف پا مشکلاتی ازجمله انحراف پاشنه و زانوی ضربدری را به دنبال خواهد داشت بنابراین افرادی که دچار صافی کف پا هستند لازم است هرساله از کف پای خود اسکن بگیرند تا وضعیت پاهای خود را نسبت به سال گذشته بسنجند و بتوانند از تشدید صافی کف پا و انحراف پاشنه جلوگیری کنند. درواقع تصاویر بهدستآمده از کف پا، به منظور ساخت کفی مناسب مورد استفاده قرار میگیرند.
صافی کف پا میتواند خط وزن گذاری را در کف پا تغییر دهد و به دنبال آن انحراف پاشنه نیز ایجاد خواهد شد، به کمک دستگاه اسکن سه بعدی میتوانیم کفی کاملاً اصولی را بسازیم که خط وزن گذاری را اصلاح کند و از منحرف شدن پاشنه پا جلوگیری کرده و یا آن را کنترل کند.
دیابت و لزوم گرفتن اسکن سه بعدی
افراد دیابتی همواره در معرض انواع زخمهای دیابتی هستند و همانطور که میدانید براثر آسیب به عصبهای حسی ناحیه پا، فرد هیچگونه دردی را در اثر خراشیدگی و حتی زخم احساس نخواهد کرد علاوه بر آن به علت خونرسانی ضعیف به این نقاط زخمهای ایجادشده بسیار دیر بهبود مییابند و ممکن است زخم ایجادشده در اثر عفونت گسترش یابد و به قطع عضو منجر شود.
برای اینکه از این زخمها پیشگیری شود، انجام اسکن سه بعدی برای فهمیدن میزان فشار در هر نقطه از کف پا بهمنظور جلوگیری از ایجاد هرگونه تاول و زخم و همچنین استفاده از کفی طبی ضروری و الزامی است. این کفیهای طبی به فرد دیابتی کمک میکند که بدون نگرانی از ایجاد زخم به انجام فعالیتهای روزمره خود بپردازند.
قوس زیاد کف پا
اسکن سه بعدی علاوه بر اینکه میزان صافی کف پا را مشخص میکند، میزان قوس زیاد کف پا را نیز شناسایی میکند و افرادی که دارای قوس زیاد در کف پا هستند همانند افرادی که صافی کف پا دارند، دچار درد میشوند و ممکن است از انجام هرگونه فعالیت به منظور کاهش درد خودداری کنند.
با انجام اسکن سه بعدی، قوس زیاد کف پا را میتوان به کمک کفی طبی پر کرد و همین عامل باعث کاهش حداکثری دردهای وارده به کف پا خواهد شد.