جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
فردی که دچار پارگی رباط‌های متقاطع زانو شده به دلیل ضربه شدیدی که به پاش وارد شده

پارگی رباط‌ صلیبی زانو

ازجمله عوامل مهم ثبات هر مفصل بستگی به سالم بودن ساختمان رباط‌های آن مفصل دارد. رباط صلیبی زانو یکی از عوامل ثبات زانو در حین فعالیت محسوب می شوند. پارگی رباط صلیبی شامل پارگی دو رباط متقاطع قدامی و رباط خلفی می‌باشد که آسیب رباط‌ متقاطع قدامی بسیار شایع‌تر از آسیب‌های رباط‌ متقاطع خلفی است.

علت پارگی رباط‌ صلیبی زانو

میتوان علت پارگی رباط‌ صلیبی زانو را وارد شدن ضربه شديد دانست و غالباً با ساير ضايعات زانو نظير پارگی رباط‌های طرفی و پارگی منيسک‌ها همراه است. وارد آمدن ضربه شديد به انتهای تحتانی ران در حالی که زانو خم باشد باعث پارگی رباط متقاطع قدامی و وارد آمدن ضربه شديد به بافتهای فوقانی درشت نی در حالی که زانو خم باشد، باعث پارگی رباط متقاطع خلفی می‌گردد. هر دو این پارگی‌ها متقاطع رباط زیرمجموعه، پارگی رباط صلیبی زانو قرار می‌باشند.

گاه ضربه وارده باعث پارگی منيسک‌ها شده و مانع باز شدن کامل زانو می‌گردد. در این مرحله حاد، بلافاصله بعد از آسیب، درد، تورم و محدوديت حرکات مفصلی وجود دارد.

عوامل موثر در پارگی رباط‌‌های متقاطع زانو

  • چرخش زانو به خارج
  • عوامل محیطی؛ ورزش‌هایی که با پریدن و دویدن در ارتباط مانند فوتبال و بسکتبال
  • علل هورمونی؛ با افزایش هورمون استروژن در خانم‌ها

روش‌های تشخیص پارگی رباط‌های زانو

از بهترین روش‌های تشخیص بعد از انجام معاینه و ارزیابی بالینی برای تایید تشخیص و مشاهده میزان و شدت آسیب واردشده میتوان به آرتروسکوپی و MRI اشاره کرد.

درمان پارگی رباط‌ صلیبی زانو

درمان این عارضه به شدت آسیب، بستگی دارد اگر آسیب خفیف تا متوسط باشد با ورزش های مناسب و استفاده از زانوبند‌های طبی مناسب می‌تواند برای درمان فرد کافی باشد ولی در صورت آسیب شدید نیاز به جراحی می‌باشد که بلافاصله بعداز عمل جراحی، نیاز به شــروع توانبخشـی جهت حفظ حرکات زانو و قدرت عضلات بسیار ضروری است که جزئی از اقدامات توانبخشی معمولاً تجویز زانوبندهای طبی (بریس‌های زانو) می‌باشد.

دو نوع زانوبند یا بریس ممکن است در برنامه درمانی این بیماران قرار بگیرد؛ که در ادامه روش‌های درمان با استفاده از این زانوبندها را خواهیدخواند.

زانوبند بی حرکت کننده یا ثابت کننده زانو (Knee Immobilizer) :

از زانوبندهای ثابت‌کننده یا بی‌حرکت کننده زانو معمولاً بعد از اتاق عمل استفاده می‌شود و زانو را در وضعیت کاملاً صاف ثابت نگه می‌دارد و برای چند هفته استفاده می‌شود تا زانوی فرد به طور کامل بهبود پیدا کند.

بریس‌های کنترل کننده رباط‌های زانو (Functional Knee Brace) :  

این نوع زانوبند یا بریس‌های اصلاحی با افزایش بازوی اهرمی زانو باعث کاهش فشار وارد شده بر لیگامان‌ها و رباط‌های صلیبی می‌شوند و از بی‌ثباتی مجدد لیگامان‌ها در حین راه رفتن جلوگیری می‌کنند.

برای تهیه هر دو نوع این زانوبندها یا بریس‌های اصلاحی زانو می‌توانید با کلینیک ما، تماس بگیرید و با مراجعه حضوری زانوبند مخصوص خود را زیر نظر متخصصان ما خریداری کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا