جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
اقداماتی که قبل و بعد از تهیه پروتز باید انجام دهیم؟!

اقداماتی که قبل و بعد از تهیه پروتز باید انجام دهیم؟!

انتخاب یک پروتز یا عضو مصنوعی یک موضوع مهم است و نباید آن را بدون دقت انجام دهید زیرا تمامی فعالیت‌های خود را پس از قطع عضو با کمک پروتز انجام می‌دهید و اگر پروتز نامناسبی داشته باشید امکان اینکه با پروتز احساس راحتی نداشته باشید و از تهیه و استفاده از آن منصرف شوید، بسیار زیاد است بنابراین قبل و بعد از تهیه پروتز لازم است که اقدامات خاصی را انجام دهید و اطلاعات خاصی را به دست آورید تا یک پروتز مناسب داشته باشید.

قبل از تهیه پروتز چه کارهایی انجام دهیم؟

قبل از تهیه پروتز لازم است که هدف خود از تهیه پروتز را مشخص کنید مثلاً مشخص کنید که پروتز را برای چه هدفی تهیه می‌کنید، میزان فعالیت‌های خود را نیز مشخص کنید؛ اگر ورزش و پیاده‌روی می‌کنید حتماً این موضوع را با متخصص خود در میان بگذارید.

از این موضوع آگاهی داشته باشید که نباید انتظار خود از پروتز را بالا ببرید چون پروتز نمی‌تواند به صورت کلی جایگزین عضو از دست رفته شما باشد و تمامی انتظارات شمارا برآورده کند.

همچنین میزان هزینه‌ای که برای پروتز کنار گذاشته‌اید را مشخص کنید تا با توجه به بودجه خود پروتز مناسب خود را تهیه کنید. این موارد مهمی بود که لازم میدانستیم که شما قبل از تهیه پروتز بدانید.

بعد از تهیه پروتز چه اقداماتی انجام دهیم؟

بعد از تهیه پروتز در صورتی که با قسمتی از آن احساس راحتی نمی‌کنید، حتماً به درمانگر خود این موضوع را گزارش دهید و به صورت خودسرانه اقدام به تعمیر یا تغییر آن نکنید.

آموزش دیدن را بعد از تهیه پروتز شروع کنید به‌عنوان مثال اگر پروتز پا را تهیه‌کرده‌اید شروع به تمرین کردن و آموزش دیدن کنید تا پس از مدتی کوتاه بتوانید بدون کمک و به‌راحتی با آن راه بروید.

رعایت کردن بهداشت پاها از دیگر اقداماتی است که پس از تهیه پروتز باید رعایت کنید و همچنین هر زمان که پروتز دچار آسیب‌دیدگی شد، بدون هیچ‌گونه اقدامی آن را به مرکزی که پروتز را تهیه کرده‌اید، ببرید و از آن‌ها بخواهید پروتز را تعمیر کنند.

پس از مشاهده هرگونه زخم و آسیب به محل عضو قطع شده از پروتز استفاده نکنید و قبل از هر چیزی به دنبال درمان آسیب‌دیدگی باشید و نکته آخر این‌که پس از قطع عضو بلافاصله به دنبال تهیه پروتز نباشید و اجازه دهید، زخمتان بهبود یابد و تورم نیز کاملاً از بین برود.

مراحل ساخت پروتز

برای ساخت پروتز‌ قبل از هر چیزی با مراجعه‌کننده صحبت می‌کنیم و از او سؤالاتی نظیر دامنه حرکتی، میزان فعالیت‌هایی که در طول روز انجام می‌دهد، مدت‌زمان ایستادن و راه رفتن و همچنین انتظاراتی که از پروتز خود دارد می‌پرسیم به‌عنوان‌مثال یکی از مراجعین ما به دنبال رفع نقص زیبایی انگشت پا بود بنابراین با توجه به عضو ازدست‌رفته و اینکه انتظاری جز زیبایی ظاهری از پروتز خود ندارد، ساخت پروتز زیبایی را بهترین گزینه برای او در نظر می‌گیریم.

هنگامی‌که مرحله اول را گذراندیم به سراغ دومین مرحله می‌رویم در این مرحله به انتخاب فاکتور‌هایی که در ساخت پروتز به کار می‌بریم، می‌پردازیم؛ مثلاً فرد قطع عضو شده عنوان می‌کند که برای ساخت پروتز خود نمی‌خواهد از زانوی متحرک استفاده کند درنتیجه هزینه ساخت پروتز کمتر خواهد شد.

پس‌ازاین مرحله به سراغ ساخت پروتز می‌رویم و ساخت پروتز را با توجه به اطلاعات و فاکتور‌های به دست آمده آغاز می‌کنیم به این نکته توجه داشته باشید که برای تهیه و ساخت پروتز حضور خود فرد در کلینیک الزامی است. پس از آماده شدن پروتز خود فرد باید برای تحویل گرفتن پروتز و پوشیدن و تائید آن به کلینیک مراجعه کند تا درصورتی‌که با قسمتی از پروتز احساس راحتی نداشته باشید، این مشکل را برطرف کنیم.

امیدواریم تا به اینجا شما با اقداماتی که قبل و بعد از تهیه پروتز باید انجام دهید به طور کامل آشنا شده باشید و همچنین اگر قصد تهیه و خرید پروتز دست یا پا را دارید می‌توانید در ساعات کاری به کلینیک مراجعه کنید یا از طریق برگه درخواست نوبت و خدمات، بدون مراجعه حضوری و تماس تلفنی درخواست خود را ثبت کنید و منتظر تماس ما باشید.

شماره تماس برای دریافت نوبت (داخلی دو):

۰۲۱-۸۸۶۰۹۹۱۴

آدرس ما:

تهران ونک خیابان ملاصدرا رو به روی بیمارستان بقیه‌الله پلاک ۱۹۳ طبقه ۵ واحد سیزده

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا