جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
عوارض جراحی ستون فقرات

عوارض جراحی ستون فقرات

‌هر یک از جراحی‌هایی که امروزه صورت می‌گیرد ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد و این قائده از جراحی‌های ستون فقرات نیز مستثنا نیست، باید بدانید عوارض جراحی ستون فقرات به علت میزان اهمیت ستون فقرات نسبت به سایر جراحی‌ها بیشتر است. در این مقاله شما با عوارض جراحی ستون فقرات و علت انجام عمل و هزینه‌ این جراحی‌ها آشنا می‌شوید.

جراحی ستون فقرات به چه علتی انجام می‌شود؟

به علت‌های مختلفی جراحی ستون فقرات صورت می‌گیرد، پس از شکستگی‌ها، تومور‌ها، دیسک کمر و مواردی از این قبیل انجام جراحی بهترین گزینه درمانی است هرچند عوارضی همواره به همراه خواهد داشت اما عوارض جراحی ستون فقرات از عوارض ناشی از بیماری‌‌های ستون فقرات به مراتب کمتر است.

در مواردی که افراد جهت اصلاح انحرافات ستون فقرات به کلینیک کوشا مراجعه می‌کنند، تمام تلاش ما این است که بتوانیم بدون نیاز به جراحی دفورمیتی‌ها را اصلاح کنیم اما در برخی موارد نیز اصلاح دفورمیتی‌ها بدون جراحی امکان‌پذیر نخواهد بود به چند دلیل این ناتوانی رخ می‌دهد که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شوید.

اولین علت آن، این مورد است که والدین زمان طلایی درمان و اصلاح ستون فقرات بدون جراحی را از دست می‌دهند و پس از بسته شدن صفحات رشد برای درمان اقدام می‌کنند که در این صورت ما انجام جراحی را برای درمان پیشنهاد می‌کنیم زیرا پس از بسته شدن صفحات رشد اصلاح انحرافات ستون فقرات ممکن نیست.

دومین علت جراحی ستون فقرات این است که میزان انحراف بسیار شدید بوده و استفاده از بریس اصلاح دفورمیتی بی‌نتیجه است و بریس صرفاً به‌منظور کنترل دفورمیتی ساخته می‌شود نه اصلاح آن.

سومین علت جراحی ستون فقرات این است که انحراف در ستون فقرات به علت یک زمینه مادرزادی مانند نیمه تشکیل شدن یکی از مهره‌های ستون فقرات ایجاد شده باشد.

در این موارد انجام عمل جراحی پس از بسته شدن صفحات رشد گزینه بهتری نسبت به استفاده از بریس‌های اصلاحی ستون فقرات است. البته همان‌طور که گفتیم نباید انتظار داشت که انجام جراحی برای فرد هیچ‌گونه عوارضی را به همراه نداشته باشد در ادامه به عوارض جراحی ستون فقرات که به همراه دارد، می‌پردازیم.

عمل جراحی چه زمانی باید انجام شود؟

در ابتدا تمام تلاش ما این است که بتوانیم بدون نیاز به جراحی درمان را انجام دهیم که در بسیاری از موارد نیز درمان غیر جراحی موفقیت‌آمیز است اما درصورتی‌که در این کار به نتیجه‌ای نرسیم درمان به کمک جراحی گزینه مناسب‌تری است.

عده‌‌ای از انجام عمل‌های جراحی امتناع می‌کنند و تعداد بیشتری نیز پس از نا‌امیدی از روش‌های درمان غیر جراحی به انجام عمل جراحی ستون فقرات روی می‌آورند.

عوارض جراحی ستون فقرات چیست؟!

هر عمل جراحی که صورت می‌گیرد، بدون عوارض نیست و همه‌ی افرادی که جراحی‌های متفاوت انجام می‌دهند، در یک دوره دچار عوارض پس از جراحی خواهند شد و عمل‌های جراحی ستون فقرات نیز ازجمله عمل‌هایی است که با عنوان عمل‌های دشوار و پردردسر شناخته می‌شوند.

افرادی که دچار پوکی استخوان، ضعف عضلانی، اضافه‌وزن و سوءتغذیه هستند، عوارض بیشتری نسبت به سایر افراد تجربه می‌کنند. همچنین افراد میانسال به علت اینکه پس از هرگونه آسیب، دوره‌های درمان طولانی‌تری را پشت سر می‌گذارند نسبت به افراد جوان‌تر دچار عوارض بیشتری پس از انجام جراحی خواهند شد.

در زمان انجام عمل جراحی ستون فقرات ممکن است در هنگام برداشتن تومور یا در زمان پلاتین گذاری فرد دچار آسیب‌های عصبی شود یا ممکن است به علت آسیب به نخاع، فعالیت‌های حرکتی فرد مختل شود و پس از انجام جراحی فرد برای مدتی از تمام فعالیت‌های روزمره خود جدا می‌شود و حتی در ساده‌ترین فعالیت‌ها نیز به کمک دیگران نیازمند است.

این شخص نمی‌تواند به راحتی حرکت کند و بایستد یا بخوابد زیرا دچار درد در ناحیه کمر و ستون فقرات خواهد بود، البته این عارضه پس از جراحی طبیعی است و باگذشت زمان به سمت بهبودی خواهد رفت.

یکی دیگر از عوارض جراحی ستون فقرات می‌تواند این باشد که باعث ایجاد عفونت در محل جراحی می‌شود و این عفونت ممکن است در بدن گسترش پیدا کند و سایر اعضای بدن را نیز درگیر کند.

یکی از مشکلات و عوارض جراحی ستون فقرات این است که پس از انجام جراحی‌های اصلاح انحرافات ستون فقرات انجام می‌شود این است که احتمال بازگشت انحراف در برخی موارد وجود دارد، به‌طورکلی انتخاب یک پزشک حاذق و باتجربه در جراحی‌های ستون فقرات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و نباید در انتخاب پزشک و جراح خود سهل‌انگاری کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا