جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
نمونه کفی دیابتی

کفی دیابتی

پاها یکی از اعضایی هستند که در دیابت مورد تهدید قرار می‌گیرند، با افزایش میزان قند خون احتمال از بین رفتن اعصاب حسی در کف پا افزایش می‌یابد، زمانی که عصب‌های حسی کف پا از بین می‌روند فشار‌های واردشده به قسمت‌های مشخصی از کف پا برای فرد قابل تشخیص نیست چون در صورت ایجاد درد فرد متوجه میزان درد نخواهد شد و همچنین در صورت ایجاد زخم احتمال گسترش زخم و عفونت نیز در پا وجود خواهد داشت.

مزایای استفاده از کفی دیابتی

کفی دیابتی به‌صورت اختصاصی برای توزیع فشار مناسب در کف پاها، جلوگیری از ایجاد زخم دیابتی، برداشتن وزن و فشار از محل زخم (در افرادی که زخم وجود دارد.) و افزایش گردش خون در پا ساخته می‌شود تا احتمال ایجاد یا گسترش زخم دیابتی به حداقل‌ترین حالت ممکن برسد.

کفی دیابتی نقاطی در پا که به علت فشار بالا تهدید می‌شوند را به نقاط کم‌فشار تبدیل می‌کند و میزان اصطکاک این نقاط را کاهش می‌دهد و همچنین فشار واردشده به پا در هنگام فعالیت را در قسمت‌های مختلف تقسیم و تعدیل می‌کند.

همچنین کفی‌های دیابتی برای کاهش درد‌های ناشی از افزایش فشار در پا مورداستفاده قرار می‌گیرند. کفی دیابتی از قسمت‌های مختلف کف پا محافظت می‌کند و به‌عنوان عایق یا ضربه‌گیر نیز عمل می‌کند، به‌طورکلی استفاده از کفی دیابتی برای جلوگیری از ایجاد زخم دیابتی و پیشگیری از صدمه به پاها ضروری است.

کفش دیابتی بهتر است یا کفی؟

افراد دیابتی که بیشتر وقت خود را در منزل سپری می‌کنند بهتر است از صندل استفاده کنند اما افرادی که شاغل هستند و یا ساعاتی از روز را از کفش استفاده می‌کنند بهتر است کفی‌ یا کفش دیابتی را تهیه کنند.

باید توجه داشته باشید که کفی‌های طبی ضخامت و حجم بیشتری دارند و در هر کفشی نمی‌توانید این کفی‌ها را قرار دهید، باید کفش‌هایی که قالب بزرگ و ساق بلندتری دارند، تهیه کنید.

در افراد دیابتی معمولاً پاها ورم بیشتری دارند و مچ پاها نیز به حمایت نیاز دارند، این افراد معمولاً به راحتی کفش مناسب پیدا نمی‌کنند و بهتر است نسبت به دریافت کفش طبی همراه با کفی مناسب اقدام کنند. بهتر است قبل از تهیه کفش، کفی دیابتی را تهیه کرده و بعد کفی را در کفش‌های مختلف امتحان کنید تا بتوانید یک کفش مناسب تهیه کنید.

نکات مهم در تهیه کفی دیابتی

ابتدا و انتهای کفی دیابتی باید کاملاً متناسب با پا باشد تا قوس کف پا به‌خوبی با کمک کفی پر شود، کفی‌ نباید بزرگ‌تر یا کوچک‌تر از پا باشد و به دلیل تغییر ابعاد پا با افزایش و کاهش ورم، میانگین هر ۹ ماه تا یک سال یک‌بار باید تعویض شود و کفی جدید جایگزین آن شود.

همان‌طور که گفته شد کفی‌های طبی معمولاً بزرگ‌تر و ضخیم‌تر از کفی‌های معمولی هستند و در هر کفشی نمی‌توان آن را قرار داد و از آن استفاده کرد. نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این ‌است که در تهیه کفش باید به بزرگ بودن و جادار بودن قالب آن توجه کنید نه سایز آن، ممکن است کفش‌هایی که سایز بزرگی دارند قالب کوچکی داشته باشند، پس نکته مهم قالب کفش است.

صندل‌های دیابتی نیز ساختنی هستند و با توجه به ساختار پا و ساختار کفی طبی ساخته می‌شوند.

انتخاب کفی مناسب

پس از انجام معاینات و بررسی‌های لازم با استفاده از دستگاه اسکن، مناسب‌ترین کفی برای پای هر فرد را به او پیشنهاد می‌کنیم، استفاده از قسمت‌های مختلف در ساخت کفی به شرایط پای شخص بستگی دارد و بدون انجام اسکن و انجام معاینات بالینی که برای افراد مبتلا به دیابت انجام می‌دهیم ساخت کفی دیابتی ممکن نیست، زیرا برای ساخت کفی مناسب به اندازه‌گیری، بررسی و معاینه دقیق نیاز داریم.

کاربرد کفی دیابتی

از کاربرد کفی دیابتی می‌توان به این اشاره کرد که یکی از روش‌های کم‌هزینه و آسان برای جلوگیری از ایجاد زخم در نوروپاتی دیابتی و کاهش درد‌ در پاها است. همچنین در صورت ایجاد زخم تا زمان بهبودی در برابر گسترش زخم از پاها محافظت می‌کند، به‌طورکلی بهترین روش برای جلوگیری از آسیب دیدن پا در افراد دیابتی استفاده از کفی‌ و کفش دیابتی است.

آیا کفی دیابتی در کاهش آمار قطع عضو تأثیرگذار است؟

بررسی آمارها نشان می‌دهد که با پیشرفت علم و تکنولوژی، قطع عضوهای ناشی از دیابت نسبت به گذشته در افرادی که بهتر از پاهای خود مراقبت کرده‌اند. کاهش چشمگیری داشته است، امروزه افراد مبتلابه دیابت بیش از گذشته به‌سلامت پاهای خود اهمیت می‌دهند و همین موضوع در کاهش زخم و عفونت و قطع عضو تأثیر بسیار زیادی داشته است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا