نحوه تشخیص کف پای صاف
هنگامیکه هر یک از علائم کف پای صاف را مشاهده کردید لازم است جهت انجام معاینات و ارزیابیهای لازم به متخصص مربوطه مراجعه کنید، انجام معاینات لازم برای تشخیص کف پای صاف در مرکز تخصصی ارتوپدی فنی کوشا و زیر نظر متخصص ارتوپد فنی انجام میشود.
نحوه تشخیص کف پای صاف به این شکل است که ما ابتدا باید سطح تماس قوس پا با زمین را بررسی کنیم (مانند ویدئو پایین) و در ادامه، قوزکهای پا و میزان انحراف پاشنه را در زمان ایستادن و توزیع فشار بهصورت مساوی در هر دوپا موردبررسی قرار بگیرد و همچنین نحوه و چگونگی راه رفتن فرد را نیز بررسی میکنیم.
در معاینات لازم قسمتهای بالاتر پا مثل ساق و زانوها و لگن نیز با دقت بررسی میشوند و پس از تشخیص وجود صافی در کف پا برای اندازهگیری میزان صافی و میزان انحرافات پاشنه از فرد موردنظر میخواهیم که بر روی دستگاه اسکن بایستد.
دستگاه اسکن تصاویر دقیقی از نحوه توزیع فشار، توزیع وزن و سطح تماس پاها با زمین در اختیار ما قرار میدهد و با کمک این تصاویر میتوانیم متوجه شویم که کف پای صاف، چه میزان فشار به هر یک از نقاط پا وارد میکند سپس با استفاده از دوربینی که در دستگاه اسکن تعبیهشده میزان انحراف پاشنه را اندازهگیری میکنیم.
تمامی این مراحل برای ساخت یک کفش و کفی طبی مناسب برای صافی کف پا انجام میشود مثلاً برای ساخت کفی مناسب برای فردی که به علت صافی کف پا دارد فشارهای واردشده به قسمت داخلی پا بیشتر است؛ در این قسمت با کفی طبی یک قوس ایجاد میکنیم و پسازاینکه فرد به پوشیدن کفی طبی عادت کرد میزان قوس ایجادشده را بیشتر از قبل میکنیم.
بعد به دنبال این کار دردهای این ناحیه از بین خواهد رفت و فشار به صورت مساوی در همه قسمتهای کف پا توزیع خواهد شد و همچنین میزان فشار مضاعف در قسمت داخلی پا کاهش مییابد و انحراف پاشنه کنترل میشود.
تشخیص کف پای صاف در خانه
اگر به دنبال تشخیص قطعی عارضه صافی کف پا هستید باید به متخصص مربوطه مراجعه کنید اما اگر به دلایلی امکان مراجعه به مراکز تخصصی برای تشخیص عارضههای اسکلتی مثل کف پای صاف را ندارید میتوانید با استفاده از روشی ساده و در منزل از وجود یا عدم وجود کف پای صاف در خود و فرزندانتان مطلع شوید.
برای این کار به یک ورقه کاغذی رنگی و مقداری آب احتیاج دارید در ابتدا کف پاهای خود را کاملاً خیس کنید و سپس به شکلی که به صورت مساوی روی هر دو پا وزن گذاری کنید، کف پا را بهطور کامل روی ورقه کاغذی قرار دهید به طوری که رد پا کاملاً واضح بر روی ورقه کاغذی مشخص شود.
البته باید توجه داشته باشید این روش یک روش قطعی نیست و برای تشخیص قطعی لازم است که به مراکز تخصصی مراجعه کنید زیرا در مواردی که کف پای صاف خفیف است و درواقع قوس کف پا از حد طبیعی کمتر است سطح تماس با ورق کاغذی دیده نمیشود و ممکن است شمارا در تشخیص، دچار اشتباه کند.
همچنین در این روش نمیتوان میزان دقیق صافی کف پا و انحراف پاشنه را اندازهگیری کرد و استفاده از این روش ساده بیشتر از هر چیزی برای رفع کنجکاوی شما استفاده میشود.
نحوه بررسی میزان کف پای صاف
برای اندازهگیری میزان کف پای صاف از شاخصهایی متفاوتی مد نظر قرار میگیرد که به دو روش کلی تقسیم میشود که ما در کلینیک کوشا از هر دوی این روشها برای کنترل و تشخیص کف پای صاف استفاده میکنیم:
روش Calcaneal Pitch Measurement
در روش Calcaneal Pitch Measurement زاویه بین پاشنه پا و کف پا موردبررسی قرار میگیرد و اگر میزان این زاویه کمتر از ۱۸ درجه باشد، تشخیص کف پای صاف قطعی است.
روش Meary’s Angle
در روش Meary’s Angle زاویه طولی استخوانی به نام تالوس که در کنار قوزک پا قرار دارد، با اولین استخوان متاتارس اندازه گیری میشود و اگر میزان زاویه بیشتر از ۳۰ درجه باشد، کف پای صاف با عنوان صافی کف پای شدید تشخیص داده میشود.
اگر رد پا بر روی ورقه کاغذی به شکلهای زیر دیده شود به این معنی است که دچار کف پای صاف هستید اما اگر به شکل زیر دیده نشود به این معنی است که کف پای شما صاف نیست.
تا به اینجا شما به طور کامل به روشهای ساده و مختلف، چه در خانه چه روشی که مراکز تخصصی مثل ما استفاده میکنیم تا بتوانیم میزان صافی کف پا و انحراف پاشنه را تشخیص دهیم و بتوانیم بهترین و کارآمدترین روش کنترل و درمان کف پای صاف را به شما پیشنهاد کنیم، آشنا شدهاید.
بااینحال شما میتوانید از طریق صفحه درخواست نوبت و خدمات برای گرفتن نوبت اقدام کنید و یا از طریق شماره زیر با ما ارتباط بگیرید.
۰۲۱-۸۸۶۰۹۹۱۴