جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جراحی زانو پرانتزی

عوارض جراحی زانوی پرانتزی

در صورت مشاهده انحراف در زانو، اولین و تنهاترین راه‌حل درمان زانوی پرانتزی، انجام عمل‌های جراحی نیست، عمل جراحی در کنار مزایا، معایب و عوارضی هم به دنبال دارد. همه‌ی افراد قبل از تصمیم‌گیری و اقدام به انجام عمل جراحی به‌منظور درمان انحراف زانوی پرانتزی، باید با عوارض جراحی زانوی پرانتزی آشنا شوند، تا بتوانند با شناخت مسیرهای درمان بهترین روش را برای درمان انحرافات زانو، انتخاب کنند.

عمل جراحی زانوی پرانتزی

با توجه به این موضوع که عوارض جراحی زانوی پرانتزی، در افراد مختلف، متفاوت است و نمی‌توان گفت که همه‌ی افراد مبتلا به‌زانوی پرانتزی از نتیجه عمل جراحی زانوی پرانتزی رضایت دارند یا اینکه فردی بدون تحقیقات قبلی، طبق نظر دیگران تصمیم‌گیری کند و جراحی را تنها راه و بهترین راه درمان بداند.

قبل از انجام هرگونه عمل جراحی زانوی پرانتزی، با انجام معاینات پزشکی، شرایط جسمانی بیمار، شدت انحراف، وجود بیماری‌های زمینه‌ای، وجود یا عدم وجود بیماری‌های قلبی، وجود عفونت در بدن را به‌دقت موردبررسی قرار می‌دهند. با توجه به این عوامل و همچنین سن فرد بیمار، عمل‌های جراحی یا درمان به روش غیر جراحی را، ما به فرد توصیه می‌کنیم.

باید توجه داشت که همه‌ی افراد، نباید به دنبال عمل جراحی زانوی پرانتزی باشند.

عوارض جراحی زانوی پرانتزی
جراحی زانوی پرانتزی

چه کسانی نباید عمل جراحی زانوی پرانتزی را انجام دهند؟

همان‌طور که گفته شد عمل جراحی زانوی پرانتزی به همه‌ی افراد، توصیه نمی‌شود و عمل جراحی به افرادی که دچار ضعف عضلانی، اضافه‌وزن، انحراف خفیف، دچار درد شدید در ناحیه زانو نیستند، توصیه نمی‌شود.

این افراد می‌توانند با استفاده از روش‌های درمان غیر جراحی که در مقاله روش درمان و اصلاح زانوی پرانتزی می‌خوانید، انحراف ژنو واروم را درمان کنند و از عوارض جراحی زانوی پرانتزی در امان باشند.

نحوه عمل جراحی زانوی پرانتزی

نحوه عمل جراحی زانوی پرانتزی، به‌صورت جراحی استئومی است و عمل جراحی استئومی، نوعی عمل جراحی است که برای اصلاح انحرافات استخوان‌ها انجام می‌شود.

نحوه عمل جراحی زانوی پرانتزی به این صورت است که پزشک جراح، قسمتی از استخوان که باعث انحراف شده است را برش می‌دهد و سپس پا را در وضعیت و راستای صحیح قرار می‌دهد و با استفاده از پیچ و ابزارهای دیگر، مجدداً استخوان‌ها را به یکدیگر پیوند می‌زند. در این صورت انحراف برطرف شده و فشار واردشده به‌زانو در اثر انحراف، کاهش میابد.

مراقبت‌های قبل از عمل جراحی زانوی پرانتزی

قبل از انجام عمل جراحی باید وضعیت جسمانی بیمار از طریق آزمایش خون، عکس‌برداری، و همچنین انجام معاینات قلبی برای افرادی که مشکلات قلبی دارند، بررسی شود، تا پزشک با اطلاعات کامل درباره وضعیت جسمی بیمار دست به انجام عمل جراحی بزند.

گاهی مصرف بعضی از داروها، قبل از انجام عمل جراحی به دستور پزشک، لازم است و بعضی از داروها تا زمان مشخصی قبل از عمل جراحی، نباید مصرف شوند. پزشک در معاینات قبل از عمل جراحی زانوی پرانتزی، نکته‌های لازم و مهم و مصرف یا عدم مصرف داروها را به فرد ارائه می‌دهد.

انجام مراقبت‌های قبل از عمل جراحی زانوی پرانتزی، برای فرد الزامی است و فرد باید طبق نظر و دستور پزشک، مراقبت‌های قبل از عمل را انجام دهد.

 

مراقبت‌های بعد از عمل جراحی زانوی پرانتزی

انجام دادن صحیح و به‌موقع مراقبت‌های بعد از عمل جراحی زانوی پرانتزی، میزان عوارض جراحی زانوی پرانتزی را کاهش می‌دهد. در این صورت بعد از بهبودی، انجام عمل جراحی برای فرد نتیجه‌بخش‌تر خواهد بود و بعد از عمل فرد باید توان‌بخشی‌های لازم را انجام دهد.

انجام ورزش‌های تقویت عضلات چهار سر ران و انجام فیزیوتراپی منظم برای دستیابی سریع‌تر به دامنه حرکتی، مصرف داروهای تجویزشده توسط پزشک و انجام دادن یا انجام ندادن کلیه کارهایی که بعد از عمل توسط پزشک توصیه می‌شود، الزامی است و همچنین بعد از جراحی، استفاده از زانوبندها و بریس‌های مخصوص نیز لازم است.

مراقبت بعد از جراحی زانوی پرانتزی
مراقبت بعد از جراحی زانوی پرانتزی

استفاده از زانوبندها و بریس‌های مخصوص بعد از انجام عمل جراحی

به‌منظور ثابت نگه‌داشتن محل جراحی، تا زمان بهبودی کامل، استفاده از زانوبندها و بریس‌های مخصوص بعد از انجام عمل جراحی لازم است. ما در کلینیک کوشا با ساخت این نوع از زانوبندها و بریس‌ها، دامنه حرکتی زانوها را کاهش می‌دهیم و در این صورت امکان آسیب به‌زانو بعد از انجام عمل جراحی به حداقل‌ترین حالت ممکن می‌رسد.

 عوارض جراحی زانوی پرانتزی یا ژنو واروم

درصورتی‌که فرد قبل از جراحی زانوی پرانتزی دچار ضعف عضلانی باشد، بعد از انجام عمل جراحی زانوی پرانتزی، به علت بی‌حرکت ماندن زانو تا زمان بهبودی، ضعف عضلانی افزایش‌یافته و فرد را دچار مشکل می‌کند.

همچنین درصورتی‌که انحراف زانوی پرانتزی یک‌طرفه باشد؛ یعنی فقط در یک‌پا انحراف وجود داشته باشد، با انجام عمل جراحی طول پا نسبت به‌پای دیگر افزایش پیدا می‌کند و یکسان نبودن پاها باعث اختلال درراه رفتن می‌شود. در این حالت راستای صحیح دستگاه اسکلتی بدن با همسان نبودن پاها تغییر می‌کند و همین عامل موجب انحرافات ستون فقرات می‌شود و دردلگن هم به علت یکسان نبودن پاها در فرد ایجاد می‌شود.

جراحی یک طرفه زانوی پرانتزی
جراحی یک طرفه زانوی پرانتزی

درمان زانوی پرانتزی در کلینیک کوشا

در این مقاله با عوارض جراحی زانوی پرانتزی آشنا شدیم و ما در کلینیک کوشا قبل از هرگونه تصمیم‌گیری و اقدام برای انجام جراحی، به افراد راهکارهای درمانی، غیر جراحی ارائه می‌دهیم.

درصورتی‌که هیچ‌کدام از راهکارهای ارائه‌شده توسط ما، مناسب برای درمان فرد نباشند، عمل جراحی به او توصیه می‌شود. برای اطلاعات بیشتر درباره انجام معاینات لازم و نوع ارائه راهکارهای درمانی، با متخصصین ما در کلینیک کوشا در ارتباط باشید تا بهترین روش درمان و اصلاح زانوی پرانتزی را به شما پیشنهاد و ارائه دهیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا