زانوی ضربدری یا زانوی ایکس
زانوی ضربدری یا زانوی ایکس به حالتی گفته میشود که زانوهای فرد به یکدیگر نزدیک میشوند به دلیل نزدیک شدن زانوها به یکدیگر قسمتهایی نظیر مچ پا و ساق پا از یکدیگر فاصله میگیرند، در این حالت زانوهای فرد به شکل حرف X انگلیسی دیده میشوند.
زانوی ضربدری در کودکان سه تا شش ساله و گاهی گفتهشده تا هفت سالگی طبیعی است و به این معناست که کودک در حال طی کردن مراحل رشد طبیعی خود است اما سؤالی که مطرح میشود؛ این است که چه زمانی باید نگران زانوی ضربدری کودک خود باشید و چه زمانی باید برای درمان زانو ضربدری اقدام کنید؟ در ادامه با ما همراه باشید تا به این سؤال بپردازیم و به آن پاسخ دهیم.
اصلاح و درمان زانوی ضربدری در کودکان
عارضه زانوی ضربدری در کودکان به سه دسته خفیف، متوسط، شدید و بسیار شدید تقسیم بندی میشود و راهکارهای درمانی برای زانوی ضربدری از خفیف تا بسیار شدید متفاوت است، اگر زانوی ضربدری خفیف باشد با کمک ورزشهای اصلاحی و جلوگیری از نشستنهای قورباغهای و خوابیدن به شکم قابل درمان است. زانوی ضربدری متوسط تا شدید با کمک زانوبندها و بریس زانوی ضربدری ساختهشده در کلینیک کوشا و انجام ورزشهای اصلاحی درمان خواهد شد.
زانوبندها یا بریس زانوی ضربدری به صورت شبانه استفاده میشوند، در طول روز نیز استفاده از صندل ارتوپدی برای حفظ راستای صحیح زانوها الزامی است. در مواردی که زانوی ضربدری بسیار شدید باشد و روشهای نامبرده شده نتوانند آن را اصلاح و کنترل کنند، عمل جراحی توصیه میشود که البته پس از پایان دوره بلوغ اسکلتی عمل جراحی انجام خواهد شد و با این حال تا رسیدن به سن بلوغ اسکلتی از بریس زانوی ضربدری باهدف کنترل انحراف استفاده میشود.
بریس زانوی ضربدری چه مدتی باید استفاده شود؟
بریس زانوی ضربدری به مدت یک و نیم تا دو سال برای اصلاح زانوی ضربدری مورداستفاده قرار میگیرد، نحوه استفاده از بریس زانوی ایکس بهصورت شبانه است.
در طول مدت درمان بهوسیله بریس یا زانوبند زانوی ضربدری، انجام ورزشها برای تقویت عضلات و جلوگیری از بازگشت انحراف پس از پایان یافتن دوره درمان ضروریتر از پوشیدن زانوبند است زیرا درصورتیکه زانوبند به صورت شبانه و مرتب مورد استفاده قرار گیرد اما ورزشها انجام نشود پس از کنار گذاشتن زانوبند یا همان بریس به دلیل ضعف عضلانی بازگشت انحراف به حالت قبل حتمی و بسیار زیاد است.
قیمت بریسهای زانوی ضربدری
بریسهای اصلاح کننده انحرافات زانو سفارشی و ساختنی هستند و پس از اندازهگیری ساخته میشوند و با توجه به شرایطی که در معاینات بالینی هر فرد مشخص میشود، ممکن است موارد تعبیه شده در زانوبند نیز بیشتر یا کمتر باشند که بهصورت کلی تمامی این موارد بر روی هزینههای زانوبندها تأثیرگذار است.
از آن گذشته در هر مرکز هزینههای متفاوتی به هر یک از مواردی که در ساخت زانوبند مورداستفاده قرار میگیرد، اختصاص داده شده است و تمامی این عوامل بر روی قیمت بریسهای زانوی ضربدری تأثیرگذار است بنابراین گفتن هزینه دقیق برای ساخت زانوبند بدون معاینات حضوری امکانپذیر نیست.
سخن پایانی
داشتن پاهای سالم، یک زندگی سالم و بدون مشکل را برای هر شخص به همراه خواهد داشت و عدم درمان انحرافات زانو نظیر زانوی پرانتزی و زانوی ضربدری با افزایش سن، عوارض خود را به مرور زمان آشکار میسازد.
آرتروز و ساییدگی مفصل زانو و به دنبال آن تخریب مفصل زانو فقط یکی از عوارض زانوی ضربدری است، اگر شما یکی از افرادی هستید انحراف زانو را تجربه میکنید، همین الان برای درمان اقدام کنید و اگر به دنبال اطلاعات بیشتری در رابطه با عوارض زانوی ضربدری هستید به قسمت مقالات ما سر بزنید یا این مورد را جستجو کنید.
شما میتوانید جهت مراجعه حضوری در ساعات کاری با شماره ۸۸۶۰۹۹۱۴-۰۲۱ با کلینیک تماس بگیرید و آدرس ما:
تهران – خیابان ملاصدرا رو به روی بیمارستان بقیه الله پلاک ۱۹۳ طبقه ۵ واحد ۱۳
8 دیدگاه دربارهٔ «بریس زانوی ضربدری»
سلام
من یه مرد ۳۶ سالم. و تازه متوجه شدم ایراد پاهام چیه و اصلا این مدل زانو ضربدری هم یه مشکل فیزیکی هست و فقط من این مشکل رو ندارم.اضافه وزن ندارم بنظرتون باید جراحی کنم یا استفاده از بریس میتونه کمک کنه پاهام حالت طبیعی پیدا کنن. واقعا خسته شدم نه میشه شلوار جذب پوشید نه لخت شد …
سلام
وقتتون بخیر
معمولا توی این سن زانوبند و بقیه روشهای اصلاحی به خوبی جواب نمیده و بهتره که با یک جراح ارتوپد خوب مشورت کنین.
با ورزش درست میشه من خودم تو سن بالا اصلاح شدم باید عضلات پارا قوی کنی و حرکات اصلاحی رو از یوتیوب انجام بدی و انعطاف پا را زیاد کن مثلا روی 180 درجه بازکردن پا کار کن زیرنظر مربی (تمرینات یوگا ) پایی که به سمت انعطاف و طولانی شدن عضلات سوق پیدا کنه انحراف زانو درست میشه
دوچرخه سواری هم خود به خود زانو رو در زاویه صحیح هدایت میکنه ولی دوچرخه سواری صحیح، اصولش رو از یوتیوب سرچ کن که زاویه زانو و پا و نحوی قرار گیری پا روی پدال و زاویه کمر و… مهمه والی کمک که نمیکنه هیچ اسیب زانو هم میزنه!!!
هر روز 20 دقیقه دوچرخه سواری و ورزش های کششی و اصلاحی انجام بدین
ولی باید صبور باشید حدود دو ساله کاملا جواب میگیرید اگر هر روز تمرین کنید
یادتون باشه هر وقت انعطاف پا بالا رفت اون وقت منظر دیدن تغییرات باشید
از خدا هم خیلی کمک بخواهید، خدا زیبایی رو دوست داره فقط کافیه ازش کمک بخواهید
سلام دوست عزیز
برای هرشخص نمیتوان یک نسخه و یک روش درمانی تجویز کرد و فرد باید حتماً توسط متخصص معاینه شود
از طرفی درست است که این روش از اصلاح زاتوی ضربدری برای شما جواب داده اما نمیتوان بدون معاینه شما گفت کاملا این انحراف برطرف شده است
و از طرف دیگر وضعیت و شدت انحراف هر فردی و علت ایجاد آن متفاوت است و به همین دلیل که تشخیص علت پای ضربدری بسیار اهمیت دارد و براساس معاینه و آزمایشاتی که صورت میگیرد برای هر شخصی یک روش درمان پیشنهاد داده میشود
ممنون از همراهی و اینکه تجربه خودتان را با ما به اشتراک گذاشتید
در پناه حق همیشه سالم و سرحال باشید
سلام وقت بخیر بنده ۱۶ سال سن دارم و زانوی ضربدری ۹ و نیم سانتی دارم و میخواستم بدونم که آیا با حرکات اصلاحی قابل درمانه و یا زانوبند میتونه کمک کنه چون خیلی از ظاهر پام و عدم توان در نشستن ناراضیام
سلام وقت شما هم بخیر
بله حرکات اصلاحی به صورت مداوم (حداقل یک سال) میتونه به شدت کمک کننده باشه، چون میزان انحراف شما خفیفه (نه و نیم سانتیمتر خفیف محسوب میشه)
متاسفانه بریس در سن شما جواب نمیده.
در قسمت مقالات سایتمون حرکات اصلاحی برای دفورمیتی زانوی ضربدری و بالانس کردن چهارسر ران موجوده، میتونید استفاده کنید.
همچنین میتونید از طریق صفحه درخواست نوبت و خدمات، درخواست نوبت حضوری و معاینه رو ثبت کنید.
سلام من خانمی 38 ساله هستم که اضافه وزن هم دارم و عارضه زانوی ضربدری از بچگی داشته ام آیا راهی برای درمان بجز جراحی دارم؟ اگر فقط جراحی باید انجام بشه دوره نقاهت چه مدت هست؟چطور متوجه بشم چه انحراف چند سانتی هست؟
سلام
اصلاح زانوی ضربدری در سنین بالاتر از بلوغ، با روش غیر جراحی بسیار کند انجام میشود و در افرادی که اضافه وزن دارند تقریبا غیر ممکن است و بهتر است در این خصوص با جراح زانو مشورت کنید.
برای اندازهگیری دقیق باید عکس رادیولوژی سه مفصلی بگیرید.
اما از نظر بالینی هم میتوان تا حدی میزان آن را بررسی کرد.
به این صورت که در حالت ایستاده و طوریکه زانوها باهم تماس پوستی داشته باشند فاصله بین دو قوزک داخلی توسط فرد دیگری اندازه گیری شود.
این فاصله تا حدود هشت سانتیمتر طبیعی است.
میتوانید تصویر را در لینک زیر را مشاهده نمایید:
https://clinickoosha.ir/crossed-knee/#crossed-knee-img