درمان صافی کف پای کودکان

صافی کف پای کودکان

صافی کف پا ازجمله مشکلاتی است که بسیاری از کودکان و بزرگسالان آن را تجربه می‌کنند، این مشکل ارثی است و از طریق ژن‌ها منتقل می‌شود و همیشه یک عامل ارثی در ایجاد آن نقش دارد .در ادامه به صافی کف پا در کودکان می‌پردازیم و به این موضوع اشاره می‌کنیم که درمان صافی کف پای کودکان چگونه است و آیا این عارضه درمان می‌شود یا خیر و والدین چه اقداماتی لازم است انجام دهند.

صافی کف پا چیست؟

صافی کف پا در سنین دو تا پنج سال در بین همه کودکان شایع است، در بعضی از کتاب‌های پزشکی گفته شده تکامل قوس کف پا تا هفت و گاهی تا هشت سالگی هم ادامه دارد، به همین دلیل بسیاری از والدین نمی‌دانند چه زمانی باید نگران صافی کف پای کودکان خود باشند و در چه سنی اقدامات لازم را انجام دهند.

صافی کف پا به حالتی گفته می‌شود که قوس طبیعی کف پا وجود ندارد یا بسیار کم است و زمانی فردی که دچار صافی‌ کف پا است، می‌ایستد، تمامی قسمت‌های کف پا با زمین برخورد کرده و زمین را لمس می‌کند.

صافی کف پای کودکان

صافی کف پای کودکان دو نوع دارد که شامل صافی کف ‌پای انعطاف‌پذیر و صافی کف‌ پای غیرقابل انعطاف است و یکی از تفاوت‌هایی که این دو نوع صافی کف پا با یکدیگر دارند این است که کودکانی که دچار صافی کف ‌پای انعطاف پذیر هستند هنگامی‌که می‌ایستند و روی هر دو پا به میزان مساوی وزن گذاری می‌کنند، قوس کف پا کاملاً از بین خواهد رفت ولی وقتی ‌که می‌نشینند و روی پاها وزن گذاری نمی‌کنند یک قوس ملایم در کف پا ایجاد می‌شود.

بنابراین ممکن است عده‌ای تصور کنند که صافی کف پای انعطاف پذیر کودکان به دلیل ایجاد یک قوس ملایم در هنگام نشستن، صافی کف پا محسوب نمی‌شود، اما این تصور اشتباه است.

در کودکانی که دچار صافی کف پای غیرقابل انعطاف هستند حتی در زمان نشستن و زمانی که هیچ وزنی بر روی پاها نیست هیچ‌گونه قوسی در کف پای آن‌ها ایجاد نخواهد شد.

آیا صافی کف پا درمان می‌شود؟

ممکن است تصور کرده باشید که صافی کف پا بدون انجام جراحی قابل درمان است و یا شنیده باشید که صافی کف پا درمان می‌شود اما باید بدانید این تصور اشتباه است.

صافی کف پا یک انحراف ایجادشده نیست که بتوان آن را با استفاده از روش‌های غیر جراحی درمان کرد، صافی کف پا ارثی است و در ژن‌های فرد وجود دارد و نمی‌توان با کفش و کفی طبی یا انواع اسپلینت آن را اصلاح کرد.

کفش و کفی طبی برای کنترل عوارض صافی کف پا مورداستفاده قرار می‌گیرد و انحراف پاشنه با استفاده از کفش و کفی مخصوص (ارتوپدی) کنترل می‌شود، زانو‌ی‌ ضربدری  با استفاده از کفش و کفی مخصوص یا زانوبند (بریس اصلاحی زانو)، اصلاح می‌شود و همچنین درد‌های ایجادشده را نیز می‌توان با کمک کفش و کفی ارتوپدی از بین برد.

به‌طورکلی صافی کف پا را بدون جراحی نمی‌توان اصلاح و درمان کرد و درصورتی‌که بخواهید صافی کف پا را درمان کنید باید جراحی انجام دهید اما تا زمان بسته شدن صفحات رشد استفاده از کفش و کفی طبی برای کنترل انحرافات الزامی است.

چه مدت باید از کفش و کفی مخصوص استفاده کرد؟

به‌طور میانگین هر شش الی نه ماه این کفی و یا کفش‌ها باید تعویض شوند و کودکان باید روزانه شش تا هشت ساعت از آن‌ها در حین انجام فعالیت استفاده کنند چون کفش و کفی طبی در هنگام خواب و یا در زمان نشستن هیچ تأثیری ندارند.

کودکان باید کفی و کفش مخصوص یا ارتوپدی را تا زمان بسته شدن صفحات رشد یعنی تا حدود سن هجده الی نوزده‌ سالگی استفاده کنند. پس از پایان نوزده سالگی درصورتی‌که انحرافی ایجاد نشده باشد، جراحی لازم نیست زیرا عوارض صافی کف پا بعدازاین سن ایجاد نخواهند شد اما درصورتی‌که پاشنه دچار چرخش شده باشد در صورت تمایل می‌توان این جراحی را انجام داد.

نحوه تهیه کفی‌ها و کفش‌های طبی

ساخت کفی‌ها و کفش‌های طبی پس از انجام اسکن کف پا امکان‌پذیر است زیرا ما به اطلاعاتی که از طریق دستگاه اسکن به دست می‌آوریم برای ساخت کفی و کفش طبی اقدام می‌کنیم و باید بدانید برای تهیه کفش و کفی طبی انجام اسکن و مراجعه به کلینیک الزامی است.

شما عزیزان می‌توانید در روزهای کاری با کلینیک تماس بگیرید و برای انجام اسکن و سفارش کفی، کفش و یا صندل طبی اقدام نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *