بهترین زمان تهیه پروتز زیر زانو
قطع عضو همیشه فرد را با محدودیتهایی روبهرو خواهد کرد و بعضی از افراد سالهای زیادی را با همین محدودیت زندگی میکنند و ممکن است به آن عادت کنند اما بسیاری از افراد پس از قطع عضو و بهبودی زخم به دنبال تهیه پروتزهای پا هستند تا بتوانند تواناییهای اولیه خود را بازیابند ولی سؤال ایجادشده این است که بهترین زمان برای تهیه پروتز زیر زانو چه زمانی است؟
پس از قطع عضو تا زمان بهبودی کامل محل قطعشده و بهبود آن و از بین رفتن ورم باید صبور باشید تا بتوانید یک پروتز مناسب تهیه کنید زیرا زمانی زخم بهطور کامل بهبود پیدا نکرده است، با وجود ورم نمیتوان اندازه سکوت را دقیق به دست اورد پس استفاده از پروتز بههیچعنوان توصیه نمیشود.
برای کاهش ورم و آمادهسازی اندام باقیمانده برای قالبگیری، باید به مدت دو هفته بانداژ مخصوص انجام شود. بانداژ عضو باید بهگونهای باشد که یک فشار یکنواخت ایجاد کند و میزان فشار در انتهای اندام قطعشده بیشتر باشد و هرچه بانداژ به سمت بالا میرود از میزان فشار کاسته شود.
چه زمانی قطع عضو صورت میگیرد؟
قطع عضو پس از آسیبهای فیزیکی نظیر تصادفات، جنگها و… همچنین بیماریهایی همچون تومورها و دیابت ممکن است عضوی از بدن دچار آسیب شود؛ درصورتیکه نگهداشتن عضو آسیبدیده ممکن نباشد و در صورت نگهداشتن آن سایر بافتهای بدن نیز دچار آسیب میشوند، قطع عضو یکی از گزینههای مناسب برای بازیابی سلامت فرد است.
اگر جراح تشخیص دهد که قطع عضو بهتر از نگهداشتن عضو است، باید به دستور پزشک عمل کرد؛ هرچند که این تصمیم بسیار دشواری است و ممکن است سختیهایی برای فرد به همراه داشته باشد اما برای حفظ سایر بافتها بهترین گزینه است.
شما در ادامه با مزایا و معایب پروتز زیر زانو به طور کامل آشنا میشوید و اگر سؤالی داشتید میتوانید در بخش دیدگاه آن را مطرح کنید و منتظر پاسخ متخصصان ما باشید.
مزایای استفاده از پروتز زیر زانو
مواردی هستند که میتوانیم از آنها با عنوان مزایا و معایب پروتز زیر زانو نام ببریم که ما در ابتدا به مزایای استفاده از پروتز زیر زانو میپردازیم. پروتز زیر زانو سبک است؛ به همین علت نیز استفاده از آن و حرکت دادن آن برای شخص راحت است و بهتنهایی نیز میتواند آن را بپوشد و راه برود.
دومین مزیتی که پروتز زیر زانو به همراه دارد، مقاومت یا ساختار مقاوم آن است؛ این مزیت باعث میشود پروتز زیر زانو بهراحتی دچار آسیب نشود و فرد بتواند برای مدت زمان نسبتاً طولانی از آن استفاده کند.
البته باید توجه داشته باشید اینکه عمر مفید پروتز زیر زانو چقدر باشد به نحوه استفاده و مراقبت فرد نیز بستگی دارد. سومین مزیت استفاده از پروتز زیر زانو، قیمت و هزینه مناسب آن است.
تا اینجای مقاله مزایا و معایب پروتز زیر زانو شما تنها با مزایای استفاده از پروتز زیر زانو آشنا شدهاید که در ادامه به معایب پروتز زیر زانو هم میپردازیم اما اگر کنجکاوید که بدانید قیمت پروتز زیر زانو چقدر است؟! وارد لینک زیر شوید:
معایب استفاده از پروتز زیر زانو
همانگونه که پیشازاین گفته شد در مراحل اولیه تهیه پروتز، استفاده از پروتز برای فرد دشوار است و پس از گرفتن پروتز برای مدتزمانی فرد باید تمریناتی را انجام دهد تا بتواند پس از مدتی با استفاده از پروتز فعالیت کند این اولین عیب پروتز زیر زانو بود که لازم بود شما بدانید که طبیعی هم است که با مرور زمان و شیرینی راه رفتن دوباره به فراموشی سپرده میشود.
یکی دیگر از معایب استفاده از پروتز زیر زانو این است که پس از پایان عمر مفید پروتز، باید یک پروتز جدید تهیه کنید؛ درواقع میتوان گفت که پروتزها دائمی نیستند و پس از مدتی باید یک پروتز جدید جایگزین آنها شود.
اما یکی از مهمترین معایب پروتز زیر زانو برای افرادی است که به علت نشستن طولانی مدت، عضلات همسترینگ آنها کوتاه شده و زانو در حالت خم خشکشده است و کاملاً صاف نمیشود. در این حالت تنظیم راستای پروتز بهسختی صورت میگیرد و فرد باید قبل از دریافت پروتز با فیزیوتراپی و ورزش روی عضلاتی که دچار کوتاهی شدهاند، کشش وارد کند تا عضو را آمادهی گرفتن پروتز کند.
تا به اینجا شما با مزایا و معایب پروتز زیر زانو آشنا شدید و بعد از این مزایا و معایب پروتز زیر زانو در ادامه توضیحات بیشتری در رابطه با این نوع پروتز به دست میآورید.
جنس پروتزهای زیر زانو از چیست؟
جنس پروتزهای زیر زانو از موادی استفاده میشود که باعث حساسیتهای پوستی و ایجاد زخم نشود. پروتز زیر زانو با توجه به میزان هزینهای که فرد برای دریافت پروتز در نظر گرفته است، ساخته میشوند و مواد زیادی هستند که میتوانیم با توجه به هزینه فرد در ساخت پروتزها از آنها استفاده کنیم.
البته باید به این نکته هم توجه داشته باشید که طول عمر پروتزها، همبستگی به موادی دارد که در ساخت آنها استفاده میکنیم هم به نحوهی مراقبت و نگهداری شما دارد.
در ساخت سوکت از رزین و کربن استفاده میکنیم و برای قطعات فلزی از آلیاژهای فولاد، استیل، آلومینیوم و تیتانیوم استفاده میکنیم. طبیعی است که هر کدام از این مواد قیمت و نرخ متفاوتی دارند که بر روی هزینه ساخت و قیمت پروتز زیر زانو تأثیر مستقیم میگذارد.
پیشنهاد تهیه و خرید پروتز زیر زانو
به احتمال زیاد تا اینجای مطلب به طور کامل و شفاف به مزایا و معایب پروتز زیر زانو پرداختهایم و این موارد را لازم بود شما قبل از تهیه و خرید پروتز زیر زانو بدانید.
حال اگر تصمیم دارید مرکز ما را برای تهیه و ساخت پروتز انتخاب کنید؛ میتوانید از طریق برگه درخواست نوبت و خدمات ، شرایط و درخواست خود را ارسال کنید و متخصصین ما در اسرع وقت با شما تماس میگیرند و مشاوره لازم را به شما میدهند.
در کلینیک کوشا ما در تمام مراحل استفاده، آموزش قدم برداشتن و راه رفتن با پروتز زیر زانو در کنار شما هستیم و با تجربهای که این سالها به دست اوردهایم به شما کمک میکنیم بر حسب استفاده روزمره و سبک زندگیتان، کارآمدترین نوع پروتز زیر زانو را تهیه و خریداری کنید.