مزایا و معایب پروتز زیر زانو

مزایا و معایب پروتز زیر زانو ​

قطع شدن عضو از زیر زانو یکی از بیشترین قطع عضوهایی که برای افراد مختلف اتفاق می‌افتد و قطع عضو در این ناحیه علت‌های متفاوتی دارد، افرادی که دچار قطع عضو می‌شوند ممکن است بلافاصله پس از بهبود زخم برای گرفتن پروتز خود اقدام کنند. بعضی از افراد هم پس از گذشت چندین سال پروتز تهیه کنند، ممکن است بپرسید بهترین زمان برای تهیه پروتز چه زمانی است؟ در ادامه به این پرسش، پاسخ‌ خواهیم داد و به آن می‌پردازیم و همچنین مزایا و معایب پروتز زیر زانو را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

بهترین زمان تهیه پروتز زیر زانو

قطع عضو همیشه فرد را با محدودیت‌هایی روبه‌رو خواهد کرد و بعضی از افراد سال‌های زیادی را با همین محدودیت زندگی می‌کنند و ممکن است به آن عادت کنند اما بسیاری از افراد پس از قطع عضو و بهبودی زخم به دنبال تهیه پروتزهای پا هستند تا بتوانند توانایی‌های اولیه خود را بازیابند ولی سؤال ایجادشده این است که بهترین زمان برای تهیه پروتز زیر زانو چه زمانی است؟

پس از قطع عضو تا زمان بهبودی کامل محل قطع‌شده و بهبود آن و از بین رفتن ورم باید صبور باشید تا بتوانید یک پروتز مناسب تهیه کنید. زیرا درصورتی‌که زخم به‌طور کامل بهبود پیدا نکند، استفاده از پروتز به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود.

برای کاهش ورم و آماده‌سازی اندام باقیمانده برای قالب‌گیری، باید به مدت دو هفته بانداژ مخصوص انجام شود. بانداژ عضو باید به‌گونه‌ای باشد که یک فشار یکنواخت ایجاد کند و میزان فشار در انتهای اندام قطع‌شده بیشتر باشد و هرچه بانداژ به سمت بالا می‌رود از میزان فشار کاسته شود.

چه زمانی قطع عضو صورت می‌گیرد؟

قطع عضو پس از آسیب‌های فیزیکی نظیر تصادفات، جنگ‌ها و… همچنین بیماری‌هایی همچون تومور‌ها و دیابت ممکن است عضوی از بدن دچار آسیب شود.

درصورتی‌که نگه‌داشتن عضو آسیب‌دیده ممکن نباشد و در صورت نگه‌داشتن آن سایر بافت‌های بدن نیز دچار آسیب شوند، قطع عضو یکی از گزینه‌های مناسب برای بازیابی سلامت فرد است.

اگر جراح تشخیص دهد که قطع عضو بهتر از نگه داشتن عضو است باید به دستور پزشک عمل کرد، هرچند که ممکن است سختی‌هایی برای فرد به همراه داشته باشد اما برای حفظ سایر بافت‌ها بهترین گزینه است.

مزایای استفاده از پروتز زیر زانو

مواردی هستند که می‌توانیم از آن‌ها با عنوان مزایای استفاده از پروتز زیر زانو نام ببریم، پروتز زیر زانو سبک است و به همین علت نیز استفاده از آن و حرکت دادن آن برای شخص راحت است و به‌تنهایی نیز می‌تواند آن را بپوشد و راه برود.

دومین مزیتی که پروتز زیر زانو به همراه دارد مقاومت یا ساختار مقاوم آن است، این مزیت باعث می‌شود پروتز زیر زانو به‌راحتی دچار آسیب نشود و فرد بتواند برای مدت زمان نسبتاً طولانی از آن استفاده کند.

البته باید توجه داشته باشید این‌که عمر مفید پروتز زیر زانو چقدر باشد به نحوه استفاده و مراقبت فرد نیز بستگی دارد.

سومین مزیت استفاده از پروتز زیر زانو، قیمت و هزینه مناسب آن است.

معایب استفاده از پروتز زیر زانو

همان‌گونه که پیش‌ازاین گفته شد در مراحل اولیه تهیه پروتز، استفاده از پروتز برای فرد دشوار است پس از گرفتن پروتز برای مدت‌زمانی فرد باید تمریناتی را انجام دهد تا بتواند پس از مدتی با استفاده از پروتز فعالیت کند.

یکی دیگر از معایب استفاده از پروتز زیر زانو این است که پس از پایان عمر مفید پروتز، باید یک پروتز جدید تهیه کنید درواقع می‌توان گفت که پروتزها دائمی نیستند و پس از مدتی باید یک پروتز جدید جایگزین آن‌ها شود.

اما یکی از مهم‌ترین معایب پروتز زیر زانو برای افرادی است که به علت نشستن طولانی مدت، عضلات همسترینگ آن‌ها کوتاه شده و زانو در حالت خم خشک‌شده است و کاملاً صاف نمی‌شود. در این حالت تنظیم راستای پروتز به‌سختی صورت می‌گیرد و فرد باید قبل از دریافت پروتز با فیزیوتراپی و ورزش روی عضلاتی که دچار کوتاهی شده‌اند، کشش وارد کند تا عضو را آماده‌ی گرفتن پروتز کند.

تا به اینجا شما با مزایا و معایب پروتز زیر زانو آشنا شدید و در ادامه توضیحات بیشتری در رابطه با پروتز زیر زانو به دست می‌آورید.

جنس پروتز‌های زیر زانو از چیست؟

در ساخت پروتز زیر زانو باید از موادی استفاده کنیم که باعث حساسیت‌های پوستی و ایجاد زخم نشود. پروتز زیر زانو با توجه به میزان هزینه‌ای که فرد برای دریافت پروتز در نظر گرفته است، ساخته می‌شوند و مواد زیادی هستند که می‌توانیم با توجه به هزینه فرد در ساخت پروتز‌ها از آن‌ها استفاده کنیم.

البته باید به این نکته هم توجه داشته باشید که طول عمر پروتز‌ها هم بستگی به موادی دارد که در ساخت آن‌ها استفاده می‌کنیم. در ساخت سوکت از رزین و کربن استفاده می‌کنیم و برای قطعات فلزی از آلیاژهای فولاد، استیل، آلومینیوم و تیتانیوم استفاده می‌کنیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *