علت‌های ایجاد زانوی ضربدری در بزرگسالان

علت‌های ایجاد زانوی ضربدری در بزرگسالان

علت‌های ایجاد زانوی ضربدری در بزرگسالان می‌تواند به عوامل متعددی بستگی داشته باشد که در این مقاله ما به ۵ علت اصلی ایجاد این انحراف اشاره خواهیم کرد و در ادامه مقاله به‌صورت خلاصه به عوارض درمان نکردن زانوی ضربدری در سنین بالاتر و روش‌های درمان آن اشاره خواهیم کرد.

درمان نشدن زانوی ضربدری در کودکی

یکی از علت‌های اصلی ایجاد زانوی ضربدری در بزرگسالان درمان نشدن ژنو والگوم در کودکی که بیشتر در کودکان سه تا پنج سال دیده می‌شود. در بسیاری از  کودکان زانوی ضربدری یا ایکس با افزایش سن درمان می‌شود، در صورتی که زانوی ضربدری در سن کودکی درمان نشود باعث  تشدید در بزرگسالی خواهدشد.

با اصلاح نشدن این دفورمیتی در کودکی والدین باید با مراجعه کردن به پزشک مسیر درمان را پیش بگیرند.

اضافه وزن و چاقی

اضافه وزن و چاقی یکی دیگر از علت‌های ایجاد زانوی ضربدری در بزرگسالان است. اضافه وزن که چاقی را به همراه خود دارد، فشار زیادی به زانو ها وارد می‌کند و همین دلیل باعث کجی و انحراف زانو می‌شود.

اضافه وزن زیاد
یکی از عوامل ژنو والگوم فشار وارده از اضافه وزن زیاد

آسیب‌های فیزیکی

زمانی که شکستگی در استخوان ساق پا با ران اتفاق بیفتد اما درمان به درستی انجام نشود و استخوان به درستی جوش نخورد، میتواندیکی از عوامل دیگر ایجاد زانوی ضربدری در بزرگسالی باشد.

آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی)

آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی، یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به بافت های بدن حمله می‌کند و در نهایت باعث  فرسایش استخوان و تغییرشکل مفصل‌ها می‌شود. احتمال اینکه فرد به وسیله این بیماری مبتلا به ژنو والگوم یا زانوی ضربدری شود، هست.

عفونت در زانو

وجود عفونت در زانوها می‌تواند به استخوان‌ها آسیب برساند و باعث انحراف و بدشکلی در زانوها شود و باعث دفورمیتی زانوی ضربدری در فرد بشود. جدا از ایجاد زانوی ضربدری، فرد با مشکلات زیادی در پا و زانو روبه‌رو می‌شود.

عوارض زانوی ضربدری در بزرگسالان

 ایجاد زانوی ضربدری در برگسالان با عوارضی که در پایین اشاره شده به همراه است:

  • اختلال در راه رفتن و زانو درد
  • کوتاهی قد
  •  آرتروز زودرس زانو
  • خشکی و سفتی مفاصل
  •  آسیب پذیر شدن مفصل زانو
  • بدشکلی زانو و مچ پا

روش‌ درمان زانوی ضربدری در بزرگسالان

با ساخت زانوبند‌ها و بریس‌های اصلاحی مخصوص میتوان زانوی ضربدری در بزرگسالان را کنترل و تا حد خیلی زیادی اصلاح کرد.

زانوبند و بریس اصلاحی ویژه اصلاح زانوی ضربدری
نمونه‌ای از زانوبند و بریس اصلاحی برای درمان زانوی ضربدری

درمان زانوی ضربدری در چه افرادی امکان پذیر است؟

۱- افرادی که اضافه وزن ندارند (چاقی و اضافه وزن می‌تواند باعث فشار اضافی بر روی زانوها شود و درمان را با مشکل مواجه می‌کند)
۲- افرادی که ضعف عضلانی ندارند و می‌توانند ورزش های اصلاحی را به طور مرتب انجام دهند.
۳- افرادی که انحراف واضح در مفصل زانو دارند (انحرافاتی که در ساق پا باشند را نمی‌توان با روش های غیر جراحی درمان کرد، اما انحرافاتی که از داخل مفصل باشند را میتوان با زانوبند، کنترل و تا حد بسیار زیادی درمان کرد)

ما در کلینیک کوشا با معاینه بالینی و ارزیابی دقیق سیستم اسکلتی، بهترین راهکار های  درمانی زانوی ضربدری را به هر شخص ارائه می‌دهیم و قدم به قدم تا درمان زانوی ضربدری با فرد همراه هستیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا