معرفی بریس شنو
بریس شنو انقلابی جدید در درمان اسکولیوز به شمار میرود این بریس را میتوانیم جدیدترین و پیشرفتهترین نوع بریس برای درمان بدون جراحی اسکولیوز بدانیم.
بریس شنو با اعمال فشارهای کنترل شده میتواند به اصلاح دفورمیتی کمک کند و فرد را از انجام جراحی بینیاز کند اگرچه بریسهای متنوعی همانند بریس میلواکی، بریس بوستون و بریس چارلستون برای درمان و اصلاح اسکولیوز ساخته میشود اما بریس شنو بریسی است که طبق آخرین یافتههای علمی در دنیا طراحی شده است و استفاده از آن و همچنین میزان مؤثر بودن آن برای اصلاح دفورمیتی به نظر متخصص بستگی دارد بنابراین نمیتوانیم با اطمینان از مؤثر بودن بریس شنو نسبت به سایر بریسها صحبت کنیم زیرا مؤثرترین بریس برای فرد بر اساس شرایط فرد، نوع و شدت اسکولیوز تعیین میشود.
بهترین سن برای استفاده از بریس شنو
قطعاً بهترین سن برای استفاده از بریس شنو قبل از بسته شدن صفحات رشد یعنی قبل از نوزده سالگی کودک میباشد. افرادی که هنوز در سن رشد هستند و صفحات رشد آنها بسته نشده بهترین کاندید برای دریافت بریس شنو میباشند زیرا میتوانیم در حین رشد اسکلتی دفورمیتی ایجادشده را به بهترین شکل ممکن درمان کنیم.
باید بدانید که استفاده از بریس شنو هیچگونه محدودیتی در رشد قدی فرد ایجاد نمیکند و در کنار استفاده از بریس رشد قدی و اسکلتی دقیقاً مثل قبل انجام میشود بنابراین اصلاً نگرانی دراینباره نداشته باشید.
درصورتیکه فرد از سن نوزده سالگی عبور کند بریس شنو هیچ تأثیری در اصلاح دفورمیتی نخواهد داشت و بههیچعنوان استفاده از بریس را به مراجعین توصیه نمیکنیم بنابراین فرصت طلایی درمان را از دست ندهید و در اولین فرصت برای درمان اسکولیوز خود اقدام کنید.
مراحل درمان اسکولیوز با بریس شنو
قبل از ساخت بریس آموزشهای لازم به فرد داده میشود و لازم است که در روزهای اول، پوشیدن بریس را از مدت زمان کم مثلاً یک الی دو ساعت شروع کرده تا این زمان به روزی ۲۲ تا ۲۳ ساعت در روز برسانید.
همچنین در کنار استفاده از بریس انجام ورزشهای اصلاحی نیز الزامی است و نباید از اهمیت آن غافل شوید زیرا انجام اصولی ورزشها از بازگشت انحراف و ضعیف شدن عضلات بعد از پایان دوره درمان جلوگیری میکند.
مراحل درمان اسکولیوز با بریس شنو به این صورت است که در ابتدا فرد به کلینیک مراجعه میکند و سپس مورد معاینه و بررسی قرار میگیرد و با توجه به شدت و میزان انحراف استفاده از بریس شنو را تجویز میکنیم. در این مرحله فرد تصمیم میگیرد که میخواهد درمان را آغاز کند یا خیر بعد از تائید شخص و خانواده او وارد مرحله اندازهگیری میشویم و محلهای پدگذاری را مشخص میکنیم و ساخت بریس را آغاز میکنیم.
بعد از ساخت بریس، باید روی بدن پرو شود و بعدازاینکه مطمئن شدیم فشارهای اعمال شده برای فرد قابل تحمل است؛ بریس را تحویل میدهیم و باید هر سه ماه برای رگلاژ و اعمال فشار بهصورت حضوری به کلینیک مراجعه شود تا زمانی که دوره درمان را کامل کنیم.
طول دوره اصلاح اسکولیوز با بریس شنو
تغییر شکل دادن استخوانها کاری دشوار و زمانبر است و با توجه به شدت انحراف و سن فرد ممکن است یک سال و نیم تا دو سال و نیم به طول بیانجامد پس لازم است که در طی این مدت هر سه ماه یکبار برای اعمال فشار بیشتر به مهرههای دارای انحراف به کلینیک مراجعه شود.
میزان اعمال فشار به نحوی است که فرد بتواند آن را تحمل کند و باعث درد شدید، تورم و زخم نشود البته درد داشتن بعد از رگلاژ تا حدی طبیعی است و جای نگرانی ندارد.
شما برای درمان غیر جراحی دفورمیتیهای اسکلتی باید صبور باشید و توصیههای لازم را انجام دهید تا بتوانیم درمان با بریس شنو را به بهترین نحو ممکن به پیش ببریم. به یاد داشته باشید که استفاده از بریس فقط نیمی از درمان است و نیم دیگر به استفاده مداوم از بریس و انجام دقیق توصیههای پزشک بستگی خواهد داشت.
هزینه و قیمت بریس شنو
هزینه و قیمت بریس شنو در همهی مراکز معمولاً یکسان است زیرا این هزینهها طبق تعرفههای انجمن ملی ارتز و پروتز ایران تعیین و به همهی مراکز ابلاغ میشود. هزینه بریس شنو در سال ۱۴۰۳ حداکثر ۱۰.۵۰۰.۰۰۰ تومان میباشد که در سال آینده افزایش خواهد یافت.
اما لازم به ذکر است که در برخی موارد ممکن است بیمهای که تحت پوشش آن هستید درصدی از هزینههای درمانی شما را پرداخت کند و شما عزیزان هزینهی کمتری برای دریافت بریس بپردازید؛ برای اطلاع از این موضوع میتوانید با شرکت بیمه موردنظر خود صحبت کنید و با اطلاعات قبلی درباره هزینههای پرداختی برای دریافت بریس اقدام کنید.
لازم به ذکراست که هزینه و قیمت بریس شنو هرسال با توجه به تغییر هزینههای مواد اولیه به کار رفته در بریس تغییر میکند و قیمتهای اعلام شده در این مقاله حداقل تا شش ماه و حداکثر تا نه ماه معتبر هستند و بعدازآن بهتر است که برای اطلاع از هزینه و قیمت بریس شنو در ساعات کاری با کلینیک تماس بگیرید تا همکاران ما شما عزیزان را راهنمایی کنند.
کمربند یا بریس شنو را از کجا تهیه کنیم؟
کمربند یا بریس شنو را میتوانید از مراکز معتبر ارتز و پروتز تهیه کنید ولی باید به این نکته توجه کنید که حتماً قبل از ساخت بریس شنو اندازهگیریهای لازم انجام شود و محلهای اعمال فشار نیز مشخص شوند و کمربند حتماً طبق ساختار بدن فرد ساخته شود.
در کلینیک تخصصی ارتوپدی فنی کوشا بعد از اینکه فرد مورد معاینه قرار گرفت و ساخت بریس شنو را تجویز کردیم برای ساخت آن ما مواد اولیه را تهیه کرده و اندازهگیریهای لازم را انجام میدهیم و محلهای پدگذاری را مشخص میکنیم.
ما برای ساخت بریس شنو از متخصصان باتجربه کمک میگیریم تا بتوانیم یک بریس کاملاً بدون عیب و مؤثر، محکم و همچنین سبک به شما عزیزان تحویل دهیم تا شما به راحتی مسیر درمان خود را طی کنید.
نحوه ساخت کمربند شنو
برای ساخت کمربند شنو از قالب برای اندازه گرفتن شما استفاده میکنیم البته میتوان از اسکن سه بعدی هم کمک گرفت اما بهترین و دقیقترین روش استفاده از قالبگیری دستی است و ما نیز از همین روش برای ساخت کمربند شنو استفاده میکنیم تا کمربند کاملاً مطابق با ساختار بدن شما باشد.
بعد از قالبگیری اصلاحات و تغییرات لازم در آن اعمال میشود تا قالب نهایی برای ساخت کمربند آماده شود. بعد از ساخت کمربند باید کمربند را روی بدن فرد پرو کنیم تا بتوانیم ایرادات کار را برطرف کنیم و فشارهای مضاعف غیرقابلتحمل را کمتر کنیم.
بعد از تحویل کمربند باید عکس رادیوگرافی بلافاصله بعد از بستن کمربند را بررسی کنیم تا از میزان اثربخشی کمربند شنو اطمینان حاصل کنیم و پسازآن در دورههای ۳ ماهه و ۶ ماهه فشارهای اعمال شده را افزایش میدهیم و بهتدریج انحراف را به کمک کمربند شنو اصلاح میکنیم.
روش استفاده از بریس شنو
درواقع بریس شنو بهصورت سیستم سه نقطه فشار عمل میکند یعنی از سه جهت داخل به خارج، خارج به داخل و به صورت مایل به ستون فقرات فشار وارد میشود و به تدریج در طول دورهی یک سال نیم تا دو سال نیم دفورمیتی اسکولیوز را درمان میکند.
روش استفاده از بریس شنو قبل از تحویل بریس به فرد آموزش داده خواهد شد و همچنین روش بستن و باز کردن آن را نیز تماماً آموزش میدهیم اما چیزی که مهم است مدتزمان استفاده از بریس است که در ادامه به آن میپردازیم.
مدت زمان پوشیدن بریس شنو
در ابتدا بهتر است که شما مدتزمان کمی مثلاً یک ساعت در طول روز پوشیدن بریس شنو را آغاز کنید و به تدریج مدت زمان آن را بیشتر کنید به طوری که در دو ماه اول بتوانید استفاده از بریس را به روزی ۲۲ یا ۲۳ ساعت برسانید.
مدت زمان پوشیدن بریس روزانه حداکثر ۲۳ ساعت است که البته پیشنهاد میکنیم در دورههای یک تا دوماهه به این میزان برسانید و در روزهای اول سعی کنید هر روز نیم ساعت مدتزمان استفاده از بریس را افزایش دهید تا فرد بتواند به کمربند یا بریس عادت کند.
تأثیر کمربند شنو روی فعالیت روزمره
واضح است که استفاده از بریس و کمربند شنو میتواند زندگی و فعالیت روزمره را تحت تأثیر قرار دهد، ممکن است فرد از حضور در اجتماع خودداری کند و از جمعهای دوستانه فاصله بگیرد اما چیزی که حائز اهمیت است میزان توجهی است که والدین و خود فرد نسبت به سلامت خود، وضعیت اسکلتی و اهمیت آن در نوجوانی، جوانی و سالمندی دارند.
خوشبختانه آگاهی والدین هرساله نسبت به قبل در حال افزایش است و این موضوع باعث میشود که در آینده کمتر شاهد ناهنجاریهای اسکلتی در سالمندان باشیم. باید تلاش کنیم تا کمربند شنو تأثیرات کمتری در زندگی روزمره فرد داشته باشد و نیمی از این کار با آموزش صحیح و افزایش آگاهی و علم فرد امکانپذیر است؛ والدین در این آموزش نقش بسیار مهمی دارند.
مزایا و معایب بریس شنو
هر نوع درمان غیر جراحی ناهنجاریهای اسکلتی میتواند مزایا و معایبی را به همراه داشته باشد که البته باکمی دقت متوجه میشوید که مزایای آن از معایب آن بیشتر است.
یکی از مزیتهایی که بریس شنو دارد این است که میتواند اسکولیوز را بدون جراحی درمان و اصلاح کند درنتیجه عوارض ناشی از عمل جراحی بسیار کمتر است و درصورتیکه در طول دوره درمان عضلات تقویت شوند، بازگشت نخواهد داشت. از مزایای دیگر بریس شنو میتوان به اینکه دوره نقاهت ندارد و فرد از اولین روز استفاده میتواند به فعالیتهای خود بپردازد، اشاره کرد.
ازجمله معایب این روش طولانی بودن دوره درمان است که ممکن است بعضی از افراد به همین دلیل از پوشیدن آن امتناع کنند و جراحیهای پرهزینه و همراه با عوارض را انتخاب کنند.
کدام بریس برای درمان اسکولیوز مؤثرتر است؟
اینکه کدام بریس برای درمان اسکولیوز مناسبتر است فقط و فقط به میزان انحراف، سن و شرایط فرد و همچنین نظر پزشک بستگی خواهد داشت بههیچعنوان نمیتوانیم برای همهی افراد یک نسخه بپیچیم و یک بریس را برای همهی افراد مناسب و مؤثر بدانیم.
مثلاً ممکن است برای یک شخص بریس میلواکی و برای شخص دیگر بریس شنو تأثیرگذار باشند بنابراین تا زمانی که فرد مورد معاینه و بررسی قرار نگیرد، نمیتوانیم مؤثرترین بریس را برای او تجویز کنیم.
بریسهای اصلاحی اسکولیوز
بریسهای متفاوتی به منظور اصلاح و درمان اسکولیوز وجود دارند که هریک از آنها هزینه متفاوتی دارند و در شرایط متفاوتی به فرد توصیه میشوند بهعنوانمثال برای اصلاح اسکولیوز چندین بریس وجود دارد که شامل بریس میلواکی، بریس بوستون، بریس چارلستون و بریس شنو میباشند؛ هریک از این بریسها در شرایط خاصی ساخته میشوند درصورتیکه فرد دچار ضعف عضلانی باشد بریس چارلستون برای او بهترین گزینه است و در صورتی که در مهرههای بالایی کمر دچار انحراف شده باشد و همچنین ضعف عضلانی نداشته باشد بریس میلواکی برای اون گزینه مناسبتری است.
صحبت نهایی
به این نکته توجه داشته باشید که همیشه گرانترین بریس به معنی بهترین و موثرترین بریس نیست بلکه گاهی بریسهایی که هزینههای کمتری نسبت به سایر بریسها دارند میتوانند نقش اصلاحی فوقالعادهای داشته باشند.
برای اینکه بدانید کدام بریس برای شما مناسبتر است پیشنهاد میکنیم برای انجام معاینات و بررسیهای لازم توسط متخصصان ما به کلینیک مراجعه کنید و پس از معاینه میتوانیم بهترین و مؤثرترین بریس را با توجه به شرایط شما معرفی کنیم.
برای تنظیم نوبت شنبه تا چهارشنبه از ساعت نه صبح تا پنج عصر با ما تماس بگیرید مشاورین ما آماده راهنمایی کردن شما عزیزان هستند:
شماره تماس برای دریافت نوبت (داخلی دو) :
۰۲۱-۸۸۶۰۹۹۱۴
آدرس ما:
تهران ونک خیابان ملاصدرا رو به روی بیمارستان بقیهالله پلاک ۱۹۳ طبقه ۵ واحد سیزده
همچنین از طریق برگه درخواست نوبت و خدمات، بدون مراجعه حضوری و تماس تلفنی درخواست خود را ثبت کنید و منتظر تماس ما باشید. آدرس ما: تهران ونک خیابان ملاصدرا رو به روی بیمارستان بقیهالله پلاک ۱۹۳ طبقه ۵ واحد سیزده