جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جراحی زانوی ضربدری

جراحی زانوی ضربدری

نتیجه جراحی زانوی ضربدری همیشه برای همه یکسان نیست و عده‌ای از بیماران، به دلیل عوارض جراحی از نتیجه آن رضایت کافی ندارند. امروزه در بسیاری از کشورها عمل جراحی ژنو والگوم با توجه به سن، وضعیت بیمار و شدت انحراف انجام می‌شود. در بسیاری از موارد این جراحی موفقیت‌آمیز بوده و بیمار پس از آن به نتیجه قابل قبولی دست می‌یابد.

جراحی ژنو والگوم یا زانوی ضربدری

جراحی نباید اولین انتخاب درمانی برای یک فرد مبتلابه زانوی ضربدری یا به‌اصطلاح زانوی ایکس نیست. جراحی معمولاً بر روی زانوهای با انحراف شدید و مواردی که ورزش و حرکات اصلاحی، کاهش وزن و… درد را تسکین نمی‌دهد و موجب اصلاح زانوی ضربدری نمی‌شود، اختصاص دارد.

ضمناً برای اصلاح زانوی ضربدری در کودکان حتی برخی از بزرگسالان، نیاز به عمل جراحی نیست و می‌توان با روش‌های غیر جراحی که در مقاله اصلاح زانوی ضربدری می‌خوانید، این انحراف را درمان کرد.

توان‌بخشی بعد از جراحی زانوی ضربدری

بعد از جراحی، فرد نیاز دارد تا توان‌بخشی و مراقبت بیشتری از او صورت بگیرد و در صورت عدم رعایت مراقبت‌ها بعد از عمل جراحی، ممکن است مشکلاتی برای فرد به وجود بیاید.

توان‌بخشی بعد از جراحی زانوی ضربدری شامل انجام ورزش‌های مخصوص تقویت عضلات چهار سر ران، فیزیوتراپی برای دستیابی به دامنه حرکتی نرمال مفصل و استفاده از زانوبند برای کنترل حرکت به داخل و خارج زانوهاست.

عوارض جراحی زانوی ضربدری یا ژنو والگوم

درصورتی‌که فرد قبل از انجام جراحی عضلات ضعیفی داشته باشد، با بی‌حرکت شدن مفصل به دنبال جراحی، ضعف عضلات افزایش‌یافته و نتیجه جراحی را با نارضایتی همراه می‌کند.

همچنین درصورتی‌که انحراف زانو یک‌طرفه باشد با انجام جراحی اصلاحی زانوی ضربدری ممکن است، طول کلی پا نسبت به پای مقابل بلندتر شود و عدم یکسان بودن پاها باعث ایجاد لنگش درراه رفتن، درد لگن، منحرف شدن لگن به سمت پای کوتاه شده و انحراف ستون فقرات شود.

علل ایجاد زانوی ضربدری در بزرگسالی

علت واضحی برای درگیر شدن فرد در سنین بالا با زانوی ضربدری یا ژنو والگوم وجود ندارد اما چندین مورد بالقوه وجود دارد که ‌می‌توان به‌عنوان علل ایجاد زانوی ضربدری به آن‌ها اشاره کرد به‌عنوان‌مثال: چاقی، کمبود کلسیم و ویتامین D، آرتریت مفصلی و… .

اگر کنجکاو هستید به‌طور کامل با عوامل این بیماری آشنا شوید، بر روی لینک صفحه علت‌های ایجاد زانوی ضربدری در بزرگسالان کلیک کنید.

هزینه‌ جراحی زانوی ضربدری

هزینه‌ی بالای جراحی و نداشتن بیمه درمانی نیز، مانعی برای انجام جراحی زانو است. بسته به‌شدت انحراف، روش جراحی، داشتن یا نداشتن بیمه درمانی فرد مبتلا و نوع بیمه، هزینه هر عمل جراحی می‌تواند نسبت به شرایط و عوامل بالا متفاوت باشد.

اتاق عمل برای جراحی زانوی ضربدری

گاه هزینه‌ی بالای جراحی و نداشتن بیمه درمانی نیز، مانعی برای انجام جراحی ژنو والگوم است اما باید بدانید ادامه پیدا کردن انحراف زانوی ضربدری، عوارضی را به همراه دارد که می‌تواند شما را با مشکلات دیگری درگیر کند.

اقدامات قبل از جراحی زانوی ضربدری

در ابتدا ما در کلینیک کوشا بعد از بررسی شرایط بیمار، راهکارهای درمان غیر جراحی را به او ارائه می‌دهیم. این افراد باید بدانند که انحرافات زانو در بسیاری از موارد با درمان‌های غیر جراحی و البته کم‌هزینه‌تر از جراحی، قابل اصلاح و درمان هستند.

درصورتی‌که میزان انحراف زانو، شدید باشد و یا هیچ‌کدام از راهکارهای درمان غیر جراحی، موجب درمان زانوی ضربدری نشود؛ جراحی را به بیماران عزیزمان توصیه می‌کنیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا