بریس زانو برای پای پرانتزی

بریس زانو برای پای پرانتزی

در اغلب افراد برای درمان ژنو واروم استفاده از بریس زانو برای پای پرانتزی توصیه می‌شود. امروزه در بسیاری از جوامع یکی از روش‌های مؤثر در درمان زانوی پرانتزی یا ژنوواروم و زانوی ضربدری یا ژنووالگوم، استفاده از بریس ها و زانوبند های اصلاحی است.

بریس زانو برای پای پرانتزی کودکان

تشخیص صحیح و به‌موقع در درمان انحرافات بدن بسیار مهم است، در کودکان و نوجوانان به علت اینکه فشار واردشده به‌زانو باعث ایجاد ساییدگی و آرتروز زانو نشده است استفاده از بریس به‌منظور کنترل و اصلاح زانوی پرانتزی به افراد توصیه می‌شود.

علت ایجاد انحراف در افراد مختلف، متفاوت است، در کودکانی که زانوی پرانتزی به علت راشیتیسم یا نرمی استخوان ایجادشده باشد، مصرف داروها و ویتامین D برحسب نیاز بدن توصیه می‌شود.

استفاده از بریس‌ها و زانوبندهای اصلاحی برای پای پرانتزی، یکی از روش‌هایی است که در درمان زانوی پرانتزی بسیار مؤثر بوده و امروزه در اکثر کشورهای پیشرفته مورد استقبال قرارگرفته است.

استفاده از بریس زانوی پرانتزی

با استفاده کردن از این بریس ها و زانوبندهای اصلاحی می‌توان انحرافات زانو را به‌خوبی اصلاح کرد. دوره‌های درمان در هر شخص متفاوت است و نمی‌توان زمان مشخصی برای درمان مشخص کرد اما در کودکان و نوجوانانی که هنوز صفحات رشد آن‌ها بسته نشده است، درمان با بریس و زانوبند زودتر و بهتر اتفاق می‌افتد به همین علت برای درمان انحرافات بدن بهتر است قبل از بلوغ اسکلتی اقدام کرد.

استفاده از بریس برای افرادی که محل اصلی انحرافشان ساق می‌باشد و صفحات رشد نیز بسته‌شده است، توصیه نمی‌شود و این افراد بهتر است با جراح مشورت کنند.

بریس برای پای پرانتزی در کودکان
بریس برای پای پرانتزی در کودکان

زمان استفاده از بریس

زمان پوشیدن بریس و زمان درمان در افراد مختلف متفاوت است و به فاکتورهایی مثل سن، محل اصلی انحراف، وزن، صفحات رشد، قدرت عضلانی و… بستگی دارد اما میانگین دوره درمان حدود دو سال است و برای بعضی افراد ممکن است کمتر و یا بیشتر از حد میانگین باشد.

بسته به سن و هدف از درمان، استفاده از زانوبند به‌صورت شبانه، روزانه یا شبانه‌روزی توصیه می‌شود و زمان استفاده در افراد مختلف متفاوت است.

هرچند که استفاده از بریس ها یا زانوبندهای اصلاحی به‌خوبی انحراف ایجادشده در زانو را اصلاح می‌کند اما برای حفظ وضعیت جدید و جلوگیری از ضعف عضلات حین دوره درمان با بریس باید ورزش‌های تقویت عضلات زانو را انجام داد.

انجام ورزش‌های مخصوص تقویت عضلات زانو قسمت جدایی نشدنی درمان با بریس است، این ورزش‌ها را با ذکر جزئیات انجام آن‌ها، در اختیار افراد تحت درمان قرار می‌دهیم.

آیا پرانتزی بودن ساق پای نوزاد طبیعی است؟

پرانتزی بودن ساق پای نوزاد به علت وضعیت قرارگیری در رحم مادر، امری طبیعی است و استفاده از پوشک نیز در ایجاد و شدت آن بی‌تأثیر نیست و باگذشت زمان و رشد کودک و حذف پوشک این دفورمیتی تا حدود دوسالگی کمتر و کمتر خواهد شد.

اما باید به این موضوع توجه داشت که درصورتی‌که با رشد کودک این انحراف بدون تغییر باقی بماند و روند بهبودی مشاهده نشود و یا برخلاف انتظار، دفورمیتی، افزایش پیدا کند، والدین حتماً تا قبل از سه‌سالگی برای معاینه، بررسی‌های لازم و درمان اقدام کنند.

درمان بیماری بلانت با بریس‌های اصلاحی

در بیماری بلانت با تشخیص صحیح و به‌موقع بیماری، درمان با روش‌های غیر جراحی و استفاده از بریس‌ها و زانوبندهای اصلاحی صورت می‌گیرد، طبیعی است هرچه سن کودک کمتر باشد. درمان با بریس نیز مؤثرتر خواهد بود، سن طلایی برای درمان بیماری بلانت زیر سه‌سالگی است.

بعد از معاینه و تشخیص، برنامه درمان برای هر فرد طراحی‌شده و استفاده از بریس زانو برای پای پرانتزی کودکان توصیه می‌شود.

ما در کلینیک کوشا، بریس اصلاحی زانوی پرانتزی را با سیستم سه‌نقطه فشار می‌سازیم و با اعمال فشار روی محل اصلی و اوج انحنا و افزایش تدریجی و دوره‌ای فشار در محل اصلی انحراف، زانوی پرانتزی را اصلاح می‌کنیم.

بریس زانو برای پای پرانتزی بزرگسالان

در افراد بزرگسالی که هنوز دچار ساییدگی مفصل و آرتروز زانو نشده‌اند، بریس و زانوبندهای اصلاحی به‌منظور اصلاح انحراف و جلوگیری از ساییدگی مفصل استفاده می‌شود اما در افرادی که زانوی پرانتزی باعث ساییدگی مفصل و آرتروز زانو و درد شده‌ است.

بریس‌ها و زانوبند‌های اصلاحی به‌منظور کاهش فشار واردشده بر زانو در اثر زانوی پرانتزی و کنترل ساییدگی و جلوگیری از تخریب مفصل و کاهش درد استفاده می‌شود، این افراد باید روزها در حین فعالیت و هنگام ایستادن و راه رفتن از بریس زانو برای پای پرانتزی استفاده کنند.

بریس برای پای پرانتزی در بزرگسالان
بریس برای پای پرانتزی در بزرگسالان

 

استفاده از بریس یا عمل جراحی؟

به‌طورکلی روش‌های غیر جراحی جزء کم ریسک‌ترین روش‌ها است که برای درمان و اصلاح انحرافات اسکلتی می‌توان به آن‌ها امید داشت. امروزه این روش درمان در بسیاری از جوامع نسبت به قبل شناخته‌شده‌تر شده است و طرفداران زیادی پیداکرده است.

استفاده از بریس زانو برای پای پرانتزی یکی از روش‌های بسیار مؤثر در درمان و کنترل زانوی پرانتزی است. بسیاری از افراد مخصوصاً افرادی که انحراف یا دفورمیتی در مفاصل زانو دارند، روش‌های درمان غیر جراحی را به انجام دادن جراحی‌های پرخطر و پرهزینه ترجیح می‌دهند.

در مقاله عوارض جراحی زانوی پرانتزی در رابطه با جراحی و عوارض جراحی مطالب مفیدی در اختیار شما عزیزان قرار داده‌شده است با مراجعه به این مقاله می‌توانید بهترین تصمیم را برای درمان انحراف زانوی پرانتزی بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *