جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
درمان زانوی پرانتزی بزرگسالان

درمان زانوی پرانتزی بزرگسالان

گاه خانواده‌ها متوجه انحراف زانو یا ژنو واروم در فرزندان خود نمی‌شوند و این انحراف تا سنین بالاتر همراه آن‌ها خواهد بود که اگر به دلایل مختلف انحراف زانو یا ژنو واروم در سنین کودکی رفع نشده باشد باید به سراغ روش‌های درمان غیر جراحی در سنین بالا و بزرگسالی برویم که در ادامه شما با روش درمان زانوی پرانتزی بزرگسالان بیشتر آشنا می‌شوید.

زانوی پرانتزی در بزرگسالان

کودکانی که زانوی پرانتزی دارند معمولاً هیچ علائمی ندارند درحالی‌که احتمال اینکه بزرگسالان در قسمت بیرونی زانوها احساس درد و ناراحتی داشته باشند، وجود دارد. اگر درمان زانوی پرانتزی بزرگسالان هر چه سریع‌تر آغاز نشود، ساییدگی ناهموار روی زانو، منجر به شروع آرتروز زودرس می‌شود.

درمان زانوی پرانتزی یا ژنو واروم بدون جراحی فقط مختص به کودکان نیست و اصلاح زانوی پرانتزی بزرگسالان هم به روش غیر جراحی قابل‌ درمان است اما هدف از اصلاح انحراف زانو در کودکان و بزرگسالان باهم متفاوت است که در ادامه به آن می‌پردازیم که اهمیت خاصی دارد.

تشخیص زانوی پرانتزی

در ویدئو کوتاه پایین کاملاً پرانتزی بودن زانوها با نحوه راه رفتن فرد قابل تشخیص است اما اگر می‌خواهید با روش‌های معاینه و تشخیص زانوی پرانتزی بیشتر آشنا بشوید؛ حتماً این مقاله را هم مطالعه کنید.

هدف از اصلاح زانوی پرانتزی

در کودکان هدف از اصلاح زانوی پرانتزی، درمان انحراف است ولی هدف از اصلاح زانوی پرانتزی بزرگسالان در مرحله اول کنترل انحراف و جلوگیری از ساییدگی مفصل زانو می‌باشد چون در صورت ایجاد ساییدگی، جلوگیری از شدت یافتن ساییدگی زانو و در مرحله دوم درمان انحراف اهمیت دارد.

موانع درمان زانوی پرانتزی بزرگسالان

عواملی از قبیل وزن، ضعف عضلانی و انحراف در ساق پا از جمله موانع درمان زانوی پرانتزی بزرگسالان می‌باشند که در ادامه بیشتر با هر یک از این عوامل آشنا می‌شوید:

اضافه‌وزن

اضافه‌وزن یکی از عوامل اصلی است که مانع اصلاح زانوی پرانتزی بزرگسالان و هم کودکان می‌شود. اضافه‌وزن مانع از درمان خود به خودی در کودکان می‌شود و یکی از عوامل ایجادکننده و تشدیدکننده انحراف در بزرگسالان هم به حساب می‌آید.

اضافه وزن همچنین باعث ایجاد و تشدید انحراف و شروع ساییدگی مفصل و در صورت ایجاد ساییدگی در سنین بالا باعث تشدید بیش از حد ساییدگی مفصل می‌شود بنابراین کاهش وزن یکی از مهم‌ترین اقدامات برای درمان زانوی پرانتزی بزرگسالان است.

ضعف عضلانی

عضلات عامل اصلی حرکات مفاصل هستند و قسمتی از وزن بدن از طریق عضلات به زمین منتقل می‌شود. درصورتی‌که عضلات ضعیف باشند، عمده‌ی وزن بدن از طریق سیستم اسکلتی مثل زانو منتقل می‌شود و احتمال انحراف، ساییدگی و آرتروز را بیشتر می‌کند.

انحراف در ساق پا

در صورتی می‌توان از روش‌های درمان غیر جراحی برای درمان انحرافات زانو استفاده کرد که انحراف در ساق پا وجود نداشته باشد اگر انحراف در ساق پا وجود داشته باشد دیگر با روش‌های غیر جراحی قابل درمان نیست.

در صورتی با روش‌های غیر جراحی می‌توان انحرافات زانو را اصلاح کرد که انحراف در مفصل زانو باشد حال اگر فرد انحرافی در ساق پا نداشته باشد و محل اصلی انحراف، مفصل زانو باشد، می‌تواند با مراجعه به مراکز ارتوپد فنی مثل کلینیک کوشا بعد از معاینات بالینی اولیه درمان به روش غیر جراحی با زانوبند یا بریس اصلاحی زانو را شروع کند.

انحراف در ساق پا
انحراف در ساق پا

در ادامه با کلیات نحوه درمان زانوی پرانتزی بزرگسالان در کلینیک کوشا بیشتر آشنا می‌شوید.

درمان زانوی پرانتزی بزرگسالان با بریس

برای اصلاح زانوی پرانتزی بزرگسالان بسته به شرایط مفصل زانو، ساق پا و همچنین سن اینگونه افراد، روش درمانی متفاوتی مشخص و پیش گرفته می‌شود.

ما در ادامه سعی کردیم روش‌های درمانی که برای درمان زانوی پرانتزی بزرگسالان مؤثر است را برای شما توصیف کنیم اما لازم است که در همین ابتدا به شما یادآوری کنیم که بهترین روش درمان زانوی پرانتزی بزرگسالان با بریس یا زانوبند اصلاحی است.

ورزش و حرکات اصلاحی

اولین روش درمان زانوی پرانتزی بزرگسالان، انجام ورزش و حرکات اصلاحی است. فرد می‌تواند با تقویت عضلات چهار سر ران، عضلات ساق و زانو و همچنین عضلات همسترینگ به کمک ورزش‌های مختلف برای درمان و تقویت عضلات خود اقدام کند.

یکی از روش‌های ساده و مؤثر برای درمان زانوی پرانتزی بزرگسالان انجام حرکات اصلاحی و ورزش است. نکته قابل توجه این است که برای جلوگیری از ایجاد خطرات احتمالی، این ورزش‌ها و حرکات اصلاحی باید زیر نظر یک فرد متخصص انجام شوند.

ورزش و حرکات اصلاحی مخصوص زانوی پرانتزی
یکی از حرکات کششی ویژه زانوی پرانتزی

ورزش‌های مفید برای تقویت عضلات چهارسر ران

راه رفتن در آب (استخر) یکی از بهترین روش‌ها برای تقویت عضلات چهار سر ران خصوصاً برای افرادی است که علاوه بر زانوی پرانتزی، آرتروز یا ساییدگی زانو هم دارند.

برای افرادی که فقط زانوی پرانتزی دارند، ورزش‌هایی مثل دوچرخه‌سواری، اسب‌سواری، شنا و انجام حرکات اصلاحی که در مقاله بالا به شما پیشنهاد کردیم، بسیار کمک‌کننده است.

گرفتن رژیم غذایی

دومین روش درمان زانوی پرانتزی بزرگسالان استفاده از یک رژیم غذایی صحیح، زیر نظر متخصص است. اگر زانوی پرانتزی فرد به علت کمبود مواد معدنی، کلسیم و ویتامین‌های D و C ایجاد شده باشد.

با گرفتن رژیم غذایی و مصرف مواد غذایی که دارای ویتامین D و C، کلسیم و مواد معدنی دیگر می‌توانید به‌سلامت استخوان‌های بدن کمک کنید. باید در کنار داشتن رژیم غذایی، انجام حرکات اصلاحی و ورزش‌های تقویت عضلات را انجام دهد تا روند درمان و اصلاح زانوی پرانتزی را تسریع کند.

رژیم غذایی سالم پیشگیری‌کننده عوارض زانوی پرانتزی

رژیم غذایی سالم ازجمله مصرف سبزیجات و میوه‌ها، مصرف مواد غذایی حاوی امگا ۳، عدم مصرف بیش‌ازاندازه گوشت و مرغ و مواد غذایی حاوی پروتئین و کلسیم از بروز عوارض زانوی پرانتزی در بزرگسالان پیشگیری می‌کند.

زانوبندها و بریس‌های اصلاحی

برای درمان زانوی پرانتزی بزرگسالان می‌توان از زانوبندها و بریس‌های اصلاحی استفاده کرد. ساخت بریس‌های اصلاحی زانو برای اصلاح زانوی پرانتزی و زانوی ضربدری متفاوت است.

ما در کلینیک کوشا با ساخت این نوع زانوبندها، خط وزن و فشار را از روی نقاط پرفشار زانو که احتمال آسیب‌دیدگی مفاصل در آن‌ها بیشتر است برداشته و در صورت شروع ساییدگی مفصل، از تخریب بیشتر مفصل جلوگیری می‌کنیم.

در صورت وجود فاکتورهای موردنیاز برای درمان، اصلاح زانوی پرانتزی به‌خوبی با استفاده از زانوبندهای مخصوص زانوی پرانتزی، صورت می‌گیرد.

بریس مخصوص اصلاح زانوی پرانتزی در بزرگسالان
بریس مخصوص اصلاح زانوی پرانتزی در بزرگسالان

جراحی

آخرین روش درمان زانوی پرانتزی بزرگسالان، جراحی است. تمام روش‌های درمان بالا را می‌توانید در کلینیک ما دنبال کنید که در دسته روش‌های درمانی غیر جراحی قرار می‌گیرد اما تنها راه درمان بیماران مسن‌تر، جراحی است.

لازم است این افراد پس از جراحی تا زمان بهبودی پاها از بریس‌ و زانوبند استفاده کنند. همچنین برای بازیابی قدرت و حرکت پاها، فیزیوتراپی تجویز می‌شود.

سخن پایانی

زانوی پرانتزی اگر در زمان کودکی درمان نشود باگذشت زمان و در بزرگسالی باعث ایجاد مشکلات زیادی در افراد می‌شود. هرچند که زانوی پرانتزی در بزرگسالان هم قابل اصلاح است اما در مشکلات اسکلتی ترجیح بر آن است که در زمان کودکی و قبل از بسته شدن صفحات رشد برای درمان اقدام شود.

شما عزیزان می‌توانید جهت معاینه، تهیه و خرید بریس زانوی پرانتزی در ساعات کاری به کلینیک مراجعه کنید یا از طریق برگه درخواست نوبت و خدمات بدون مراجعه حضوری و تماس تلفنی درخواست خود را ثبت کنید و منتظر تماس کارشناس ما باشید.

شماره تماس برای دریافت نوبت (داخلی دو) :

۰۲۱-۸۸۶۰۹۹۱۴

آدرس ما:

تهران ونک خیابان ملاصدرا رو به روی بیمارستان بقیه‌الله پلاک ۱۹۳ طبقه ۵ واحد سیزده

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا