جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
علت ایجاد زانوی پرانتزی

علت ایجاد زانوی پرانتزی

شما در این مقاله با علت ایجاد زانوی پرانتزی و روش درمان آن آشنا می‌شوید و با رعایت موارد گفته‌شده، به درمان خود به خودی زانوی پرانتزی کودک کمک می‌کنید. در درمان خود به خودی نیازی به دخالت پزشک نیست و فقط هر ۶ ماه یک‌بار برای بررسی‌های لازم باید به پزشک مراجعه کرد.

علت زانوی پرانتزی

فرد می‌تواند به دلایل مختلفی به ژنو واروم مبتلا شود اما با تشخیص علت زانوی پرانتزی در هر فرد می‌توانیم به درمان هر چه بهتر و سریع‌تر این نوع افراد کمک کنیم؛ شما می‌توانید با مطالعه برگه درمان زانوی پرانتزی با روش‌های غیر جراحی این نوع انحراف آشنا شوید.

در ادامه همراه ما باشید تا با علت ایجاد زانوی پرانتزی و روش درمان و عوارض آن آشنا شوید:

نشستن‌های W شکل

این نوع نشستن که به آن نشستن قورباغه‌ای هم گفته می‌شود، یکی از علت ایجاد زانوی پرانتزی کودکان به حساب می‌رود. کودکان علاقه‌ی زیادی به نشستن‌های W شکل دارند چون معمولاً این نوع نشستن برای کودکان راحت و خوشایند است.

بسیاری از کودکان به این نوع نشستن تمایل دارند، والدین باید از عوارض نشستن‌های W شکل آگاه باشند تا بتوانند کودک را از این نحوه نشستن منع کنند.

عوارض نشستن W شکل

می‌توان گفت نشستن W شکل، علاوه بر ایجاد زانوی ضربدری باعث پرانتزی شدن ساق پا می‌شود. درصورتی‌که کودک شما تمایل به نشستن‌های W شکل دارد، حتماً نحوه صحیح نشستن را به او آموزش دهید.

والدین می‌توانند برای جلوگیری از نشستن‌ قورباغه‌ای فرزندشان از صندلی کودک، کمک بگیرند و کودک را به نشستن روی مبل و صندلی کودک تشویق کنند.

نشستن w شکل کودک
نشستن W شکل کودک

راشیتیسم

راشیتیسم یا نرمی استخوان، به علت کمبود ویتامین D در بدن ایجاد می‌شود و یکی از چند علت ایجاد زانوی پرانتزی است. استخوان‌ها برای رشد و سلامت خود به کلسیم نیاز دارند و تقریباً بیشتر کلسیم موجود در بدن، در استخوان‌ها جمع می‌شوند.

ویتامین D، ویتامین موردنیاز برای جذب کلسیم است که در صورت کمبود ویتامین D، کلسیم جذب استخوان‌ها نخواهد شد و همین عامل باعث خمیدگی استخوان و ایجاد نرمی استخوان خواهد شد که علت ایجاد زانوی پرانتزی است همچنین بعد از انجام آزمایش، کمبود این ویتامین در بدن مشخص می‌شود.

در صورت کمبود ویتامین D چه اقدامی باید انجام داد؟

داشتن رژیم غذایی حاوی ویتامین D، مصرف ویتامین D، قرار گرفتن روزانه در معرض آفتاب می‌تواند کمبود ویتامین D در بدن را جبران کند و از ایجاد نرمی استخوان و همچنین ایجاد زانوی پرانتزی، جلوگیری کند.

توجه داشته باشید که در صورتی می‌توانید ویتامین D مصرف کنید که کمبود این ویتامین با آزمایشات مربوطه در بدن تشخیص داده شود.

بیماری بلانت

یکی دیگر از علت ایجاد زانوی پرانتزی، بیماری بلانت است که باعث می‌شود قسمت داخلی استخوان ساق رشد نکند و قسمت خارجی استخوان ساق، همچنان به رشد خود ادامه دهد.

همین عامل علت ایجاد زانوی پرانتزی است و باعث رشد استخوان ساق به سمت خارج می‌شود و ساق پای کودک را دچار انحراف می‌کند و با رشد کودک زمانی که کودک راه رفتن را شروع می‌کند، این انحراف شدیدتر می‌شود. داشتن اضافه‌وزن و زود راه افتادن کودک، باعث تشدید بلانت می‌شود.

بیماری بلانت بدون جراحی قابل‌درمان است؟

چون کودکان زیر سه سال استخوان‌های نرم و انعطاف‌پذیر دارند با استفاده از بریس‌ زانوی پرانتزی تا قبل از سه‌سالگی می‌توان بیماری بلانت را بدون جراحی، درمان کرد و بعدازاین سن، درمان غیر جراحی برای این بیماری وجود ندارد.

والدین باید توجه داشته باشند در صورت وجود انحراف در ساق پای کودک زیر سه سال، حتماً برای معاینات لازم اقدام کنند.

توجه داشته باشید که بلانت و پای پرانتزی نباید باهم اشتباه گرفته شوند. بلانت باعث انحراف در ساق پا می‌شود و در پای پرانتزی، انحراف در مفصل زانو است.

اضافه‌وزن علت ایجاد زانوی پرانتزی

احتمال ایجاد زانوی پرانتزی در کودکانی که دارای اضافه‌وزن هستند، بیشتر است و به همین دلیل اضافه‌وزن علت ایجاد زانوی پرانتزی است. وزن زیاد، فشار بیشتر از حالت معمول را بر روی زانو وارد می‌کند و زانو را دچار انحراف می‌کند.

ازآنجایی‌که اضافه‌وزن یکی از موانع درمان زانوی پرانتزی است، کاهش وزن در درمان خود به خودی زانوی پرانتزی بسیار مؤثر است. باید توجه داشته باشید که کاهش وزن، حتماً زیر نظر پزشک تغذیه انجام شود تا از بروز مشکلات بعدی جلوگیری شود.

اضافه وزن کودک
اضافه وزن کودک

وضعیت قرارگیری جنین در رحم مادر

به‌طورکلی به علت وضعیت قرارگیری جنین در رحم مادر، در همه نوزادان زانوی پرانتزی وجود دارد اما باگذشت زمان و تا حدود سن دوسالگی و با کنار گذاشتن پوشک، باید روند کاهشی داشته باشد.

درصورتی‌که این انحراف باگذشت زمان ثابت بماند و یا بیشتر شود، مراجعه به دکتر برای انجام معاینات لازم می‌باشد و ممکن است یکی از علت ایجاد زانوی پرانتزی باشد.

تشخیص وضعیت قرارگیری جنین در رحم
تشخیص وضعیت قرارگیری جنین در رحم

شکستگی و آسیب‌های فیزیکی

شکستگی و آسیب‌های فیزیکی باعث آسیب به صفحات رشد می‌شوند و اگر به روش صحیح، درمان نشوند، در رشد استخوان‌ها اختلال ایجاد می‌کنند.

اختلال در رشد استخوان‌ها باعث عدم تعادل در رشد هماهنگ استخوان‌ها و ایجاد زانوی پرانتزی می‌شود.

شکستگی استخوان و معاینه برای جوش خوردن صحیح استخوان
معاینه پزشک برای جوش خوردن هماهنگ استخوان‌ها

تاکنون با چند مورد از علت‌ زانوی پرانتزی آشنا شدیم حال نوبت به صحبت درباره روش درمان زانوی پرانتزی و مشکلات و عوارض زانوی پرانتزی می‌رسد:

نحوه درمان زانوی پرانتزی کودکان

نحوه درمان زانوی پرانتزی کودکان با توجه به سن، میزان انحراف، میزان انعطاف‌پذیری بدن و وزن کودک متفاوت است. به‌طورکلی برای درمان زانوی پرانتزی کودکان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده از کفش طبی
  • استفاده از بریس یا زانوبند
  • انجام ورزش‌های اصلاحی
  • مصرف ویتامین D

مشکلات و عوارض زانوی پرانتزی

مشکلات و عوارض زانوی پرانتزی باگذشت زمان برای فرد آشکار می‌شود، در ابتدا ممکن است فرد دچار مشکل نشود اما باگذشت زمان مشکلاتی برای فرد ایجاد می‌شود. ازجمله مشکلات و عوارض زانوی پرانتزی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • لنگ زدن و سختی درراه رفتن
  • کمردرد
  • آسیب به مفاصل
  • پارگی مینیسک
  • متورم شدن مفصل
  • انحراف در ساق پا

سخن پایانی

شما عزیزان می‌توانید برای تهیه و خرید کفش یا کفی طبی یا زانوبند یا بریس‌ مخصوص زانوی پرانتزی در ساعات کاری به کلینیک مراجعه کنید یا از طریق برگه درخواست نوبت و خدمات بدون تماس تلفنی و مراجعه حضوری درخواست خود را ثبت و منتظر تماس ما باشید.

شماره تماس برای دریافت نوبت (داخلی دو) :

۰۲۱-۸۸۶۰۹۹۱۴

آدرس ما:

تهران ونک خیابان ملاصدرا رو به روی بیمارستان بقیه‌الله پلاک ۱۹۳ طبقه ۵ واحد سیزده

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا