جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
زانوی پرانتزی در کودکان

زانوی پرانتزی در کودکان

زانوی پرانتزی در کودکان که به‌طور طبیعی و برای اولین بار شروع به ایستادن و راه رفتن کرده‌اند؛ به‌صورت فیزیولوژیک و برای حفظ تعادل بدن، زانوی کودک به شکل پرانتزی است. پس در کودکانی که تازه شروع به راه رفتن می‌کنند، زانوی پرانتزی طبیعی است. زانوی پرانتزی تقریباً در بین همه کودکان زیر دو سال شایع است اما باگذشت زمان و تا قبل از سه‌سالگی باید روند کاهشی داشته باشد و بهبود یابد.

زانوی پرانتزی یا ژنو وارم در کودکان

اگر زانوی پرانتزی که بانام ژنو واروم (Genu Varum) هم شناخته می‌شود، بعد از سن سه‌سالگی بهبود و رو به صاف شدن تغییر شکل ندهد، باید برای معاینه و تشخیص انحراف زانو و ژانو واروم فرزندتان به پزشک مراجعه کنید. بعد از مشخص شدن شدت انحراف و شرایط کودک، می‌توان درمان زانوی پرانتزی در کودک را پیش بگیریم.

روش تشخیص زانوی پرانتزی در کودکان

برای تشخیص ژنو واروم در کودکان باید کودک را از روش‌هایی نظیر معاینه بصری، آزمایشات خونی، هورمونی، گرافی و استخوانی بررسی کنیم اما والدین هم با توجه به شکل ظاهری پا می‌توانند متوجه وجود پای پرانتزی در کودک خود شوند.

در حالت عادی زمانی که مچ پاها کنار یکدیگر قرار دارند زانوها هم کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و فاصله کمی با یکدیگر دارند اما فردی که مبتلا به زانوی پرانتزی است، وقتی مچ پاها کنار یکدیگر قرار بگیرند، زانوها از هم فاصله می‌گیرند و پاها به شکل پرانتزی دیده می‌شوند. بعد از تشخیص زانوی پرانتزی در کودکان، اصلاح زانوی را شروع می‌کنیم.

تفاوت استخوان و حالت بدن در زانوی پرانتزی و طبیعی
تفاوت استخوان و حالت بدن در زانوی پرانتزی و طبیعی

همچنین شما برای آشنایی بیشتر با روش تشخص زانوی پرانتزی این مقاله را مطالعه کنید و اگر سؤالی هم در اینباره داشتید، می‌توانید زیر همین مطلب در قسمت دیدگاه‌ها با متخصصین کلینیک ما در میان بذارید.

چه زمانی باید نگران زانوی پرانتزی در کودکان بود؟

در مواردی که در ادامه می‌خوانید باید نگران زانوی پرانتزی در کودکان خود باشید

  • باگذشت زمان نه‌تنها این انحراف بهبود پیدا نمی‌کند بلکه ثابت می‌ماند و یا شدیدتر می‌شود
  • درصورتی‌که زانوی پرانتزی کودک، منجر به آسیب در ناحیه زانو بشود
  • درصورتی‌که به علت ژنو واروم طول پاهای کودک هم‌اندازه نباشد و یکی از پاها نسبت به دیگری کوتاه‌تر شده باشد، این عامل می‌تواند به علت انحرافات یک‌طرفه ایجاد شود
  • درصورتی‌که کودک درد در ناحیه ساق پا و یا زانوها داشته باشد و از وجود درد پا، شکایت کند
  • هنگامی‌که درراه رفتن کودک اختلال ایجاد شود و راه رفتن کودک بالنگ زدن همراه شود در این صورت کودک نمی‌تواند با سرعت راه برود و بدوئد چون امکان زمین خوردن کودک بیشتر می‌شود
  • درصورتی‌که انحراف یک‌طرفه باشد و فقط در یک سمت مشاهده شود (منظور از انحرافات یک‌طرفه یعنی وجود انحراف فقط در یک‌پا) مثلاً زانوی پای چپ کودک پرانتزی شده باشد و زانوی پای راست کودک نرمال باشد

حال اگر یکی از این موارد ایجادشده باشد؛ والدین باید سریعاً برای بررسی و معاینه اقدام کنند.

چه عواملی مانع درمان زانوی پرانتزی کودک می‌شوند؟

اضافه‌وزن

یکی از عواملی که مانع درمان زانوی پرانتزی کود می‌شود، زمانی است که کودک اضافه‌وزن داشته باشد که در این حالت، درمان با مشکل مواجه می‌شود. وزن باعث تحمیل فشار بر روی زانوها شده و باعث تشدید، انحراف می‌شود.

علاوه بر آن‌یکی از عوامل ایجادکننده پای پرانتزی است و همچنین مانع درمان خود به خودی می‌شود. اضافه‌وزن عامل ایجاد بسیاری از مشکلات زانو می‌باشد.

پوشک بزرگ

استفاده از پوشک بزرگ برای کودکان زیر دو سال، باعث تأخیر در اصلاح خود به خودی این انحراف می‌شود. در درمان خود به خودی، پای پرانتزی در کودک شما بدون دخالت پزشک و باگذشت زمان بهبود پیدا می‌کند.

چه کودکانی بیشتر در معرض انحراف زانوی پرانتزی هستند؟

کودکانی که زودتر از حد طبیعی شروع به ایستادن و راه رفتن می‌کنند، بیشتر در معرض انحراف زانوی پرانتزی هستند.

راه رفتن کودک زودتر از زمان طبیعی که موجب انحراف زانو و زانوی پرانتزی شده است
راه رفتن کودک زودتر از زمان طبیعی

روش درمان زانوی پرانتزی در کودکان

از روش‌های مختلفی برای درمان ژنو واروم در کودکان استفاده می‌شود و برحسب سن و شرایط جسمی، پزشک روش درمان زانوی پرانتزی در کودکان را پیش می‌گیرد. روش‌های درمانی چون انجام آزمایش خون برای میزان ویتامین‌ها و مواد معدنی، استفاده از بریس و زانوبندهای اصلاحی، انجام حرکات اصلاحی و ورزش اشاره کرد.

اصلاح زانوی پرانتزی در کودک با زانوبند
اصلاح زانوی پرانتزی در کودک با زانوبند

برای آشنایی با روش درمان پای پرانتزی در کودکان ، ما به شما توصیه می‌کنیم که مقاله اصلاح زانوی پرانتزی را مطالعه کنید تا با مراحل و نوع درمان کودک و حتی بزرگسالان بیشتر آشنا شوید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا