جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
آیا اسکولیوز قابل درمان است؟

آیا اسکولیوز قابل درمان است؟

برای درمان اسکولیوز می‌توان از چندین روش استفاده کرد، روش‌هایی مانند فیزیوتراپی، حرکات اصلاحی، استفاده از بریس یا کمربند و حتی جراحی اما مؤثرترین و جدیدترین روش درمان اسکولیوز استفاده از ترکیبی از حرکات اصلاحی و یک بریس اختصاصی و مناسب برای فرد است. البته بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که استفاده از بریس برای همه افراد توصیه نمی‌شود. بریس‌های اصلاح‌کننده اسکولیوز انواع متفاوتی دارند که در ادامه با آن‌ها آشنا خواهید شد.

روش‌های درمان اسکولیوز

ما به‌منظور درمان اسکولیوز‌ از روش‌های متفاوتی مانند انجام ورزش و حرکات اصلاحی ستون فقرات و استفاده از بریس و کمربند کمک می‌گیریم البته روش دیگری نیز برای درمان اسکولیوز وجود دارد.

انجام جراحی یکی دیگر از روش‌های درمان اسکولیوز است که هزینه بالاتری نسبت به دو روش قبلی دارد. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که برای درمان اسکولیوز با استفاده از روش‌های غیر جراحی تا زمان مشخصی فرصت دارید و پس از پایان این زمان هیچ‌کدام از روش‌های غیر جراحی نمی‌توانند اسکولیوز را درمان کنند و تنها راه درمان اسکولیوز، انجام جراحی است.

ما در کلینیک ارتوپد فنی کوشا برای درمان اسکولیوز با بررسی شرایط هر فرد از یکی از دو بریس اصلاحی یعنی بریس میلواکی و بریس بوستون استفاده می‌کنیم که شما می‌توانید با رفتن به مقاله اختصاصی هرکدام اطلاعات لازم را به دست بیاورید.

انواع اسکولیوز

به‌طورکلی می‌توان اسکولیوز را به دو دسته تقسیم‌بندی کرد؛ دسته اول اسکولیوز‌های مادرزادی هستند که از بدو تولد با فرد همراه است، دسته دوم اسکولیوز‌های ایدیوپاتیک هستند که علت مشخصی برای ایجاد آن‌ها وجود ندارد و در زمان رسیدن فرد به بلوغ بیشتر از هر زمان دیگری خود را نمایان می‌کند.

باید بدانید که اسکولیوز‌های مادرزادی شیوع کمتری نسبت به اسکولیوز ایدیوپاتیک دارند و علت اسکولیوز مادرزادی نیمه تشکیل شدن یکی از مهره‌های کمر در دوران جنینی است.

اسکولیوز‌های مادرزادی با روش‌های غیر جراحی قابل درمان نیستند اما مهم‌ترین اقدامی که لازم است در این نوع اسکولیوز انجام شود، کنترل انحراف با کمک بریس و کمربند‌های اصلاحی تا پس از پایان یافتن بلوغ اسکلتی است زیرا این نوع اسکولیوز یک انحراف پیش‌رونده و تشدید شونده است.

اسکولیوز‌های ایدیوپاتیک برخلاف اسکولیوز مادرزادی با استفاده از روش‌های غیر جراحی قابل درمان هستند اما نکته قابل‌توجه این است که زمان طلایی درمان را نباید از دست داد و بهترین سن برای اصلاح اسکولیوز ایدیوپاتیک دوازده تا پانزده سالگی است.

آیا اسکولیوز با ورزش درمان می‌شود؟

یکی از روش‌های درمان اسکولیوز انجام ورزش است. این روش درمان برای اسکولیوز‌های خفیف زیر پانزده درجه به کار می‌رود، انجام ورزش می‌تواند عضلات بالاتنه را تقویت کند درنتیجه احتمال ایجاد اسکولیوز در اثر ضعف عضلانی کاهش می‌یابد.

یکی از ورزش‌های مفیدی که به افراد توصیه می‌شود، شنا است. شنا می‌تواند موجب تقویت عضلات بالاتنه شود، علاوه بر آن راه رفتن داخل استخر نیز برای بسیاری از بیماری‌های پا مفید است درنتیجه شنا یک ورزش بسیار کارآمد برای تمامی انحرافات اسکلتی است.

افرادی که دچار کیفوز هستند باید روزانه به مدت ده الی پانزده دقیقه از میله بارفیکس آویزان شوند تا روی مهره‌های ستون فقرات کشش وارد کنند. البته نیازی نیست خود را بالا بکشند همین‌که آویزان شوند کافی است برای پر کردن این تایم بهتر است مدت‌زمان آویزان شدن به میله کمتر و دفعات آن بیشتر باشد.

نحوه درمان اسکولیوز با بریس چگونه است؟

برای اصلاح اسکولیوز با کمک بریس باید فشار‌های متعددی را در جهت‌های مختلف ستون فقرات وارد کنیم و فشار‌ها را به‌صورت دوره‌ای افزایش دهیم درنتیجه‌ی این اعمال فشار‌ها اسکولیوز اصلاح خواهد شد. ضمناً استفاده از بریس را در انحرافات بالاتر از پانزده درجه توصیه می‌کنیم.

مدت‌زمان درمان اسکولیوز با بریس چقدر است؟

مدت‌زمان درمان اسکولیوز با بریس به عواملی ازجمله میزان انحراف و شرایط فرد بستگی خواهد داشت در بعضی از افراد این انحراف بعد از یک سال و نیم درمان خواهد شد و در بعضی افراد دیگر به دو تا دو و نیم سال زمان برای درمان اسکولیوز نیاز داریم پس میانگین زمان درمان اسکولیوز بین یک سال و نیم تا دو سال و نیم است.

روش‌های پیشگیری از ایجاد اسکولیوز‌

برای پیشگیری از اسکولیوز ایدیوپاتیک انجام مداوم ورزش‌های تقویت عضلات، صحیح نشستن و خودداری از لم دادن‌های یک‌طرفه می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد این روش‌ها با عنوان روش‌های پیشگیری از ایجاد اسکولیوز کاربرد دارند و در کاهش ابتلای فرد به اسکولیوز بسیار مؤثر هستند.

صحبت پایانی

کلینیک ارتوپدی فنی کوشا یکی از بهترین مراکز برای درمان انحرافات اسکلتی همچون اسکولیوز و کیفوز می‌باشد. ما در مسیر درمان کنار شما خواهیم بود و تمام تلاشمان را در جهت درمان و کنترل انحراف شما عزیزان به کارخواهیم گرفت.

برای نوبت‌دهی شنبه تا چهارشنبه از ساعت نه صبح تا پنج عصر با شماره زیر تماس بگیرید:

۰۲۱-۸۸۶۰۹۹۱۴

همچنین از طریق برگه درخواست نوبت و خدمات، بدون مراجعه حضوری و تماس تلفنی درخواست خود را ثبت کنید و منتظر تماس ما باشید. آدرس ما: تهران ونک خیابان ملاصدرا رو به روی بیمارستان بقیه‌الله پلاک ۱۹۳ طبقه ۵ واحد سیزده

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا