درمان به داخل گذاشتن پا

درمان به داخل گذاشتن پا

راه رفتن و قدم برداشتن در کودکان نو پا معمولاً غیرطبیعی است به‌نحوی‌که همه والدین در ابتدا نگرانی‌هایی بابت راه رفتن کودک خود پیدا می‌کنند اما باید بدانید که کودکان نوپا ممکن است به شکل‌های مختلفی قدم بردارند تا زمانی که با تکرار و تمرین به شکل صحیح راه بروند. به داخل گذاشتن پا یکی از روش‌های راه رفتن کودکان نوپا است در ابتدا این نحوه راه رفتن ممکن است طبیعی باشد اما زمانی ادامه‌دار باشد؛ نگرانی‌هایی برای والدین ایجاد می‌کند و باید به دنبال علت و درمان به داخل گذاشتن پا باشند.

چه عواملی علت به داخل گذاشتن پا می‌باشند؟

عوامل مختلفی می‌توانند علت به داخل گذاشتن پا باشند ازجمله این عوامل می‌توانیم به عوامل زیر اشاره‌کنیم:

  • چرخش ران (Femoral Anteversion)
  • چرخش ساق (Tibial Torsion)
  • چرخش پنجه (Metatarsus Adductus)

چرخش ران (Femoral Anteversion)

چرخش ران یکی از عوامل شایع قدم برداشتن به سمت داخل است و معمولاً در کودکانی که به‌صورت W شکل می‌نشینند، بیشتر دیده می‌شود. مفصل ران یا استخوان فمور در محلی است که به مفصل لگن متصل می‌شود و این عارضه معمولاً در همه کودکانی که به‌تازگی متولد می‌شوند، وجود دارد اما به‌تدریج و با نزدیک شدن کودک به سه سالگی چرخش ران باید از بین برود.

چرخش ران معمولاً با قدم برداشتن کودک به سمت داخل دیده می‌شود و درصورتی‌که انحراف و چرخش ران با افزایش سن کودک به‌صورت خود به خودی درمان نشود باید چه اقداماتی انجام داد؟

اگر کودک شما از آن دسته کودکانی است که به‌صورت قورباغه‌ای یا W می‌نشیند، بهتر است بدانید که این نحوه نشستن یکی از موانع درمان خود به خودی انحراف است و کاری که والدین باید انجام دهند این است که اجازه ندهند کودک به این شکل بنشیند و براش نشستن کودک از صندلی‌های مخصوص کودکان استفاده کنند.

نحوه قورباغه‌ای یا W نشستن کودکان
نحوه قورباغه‌ای یا W نشستن کودکان

چرخش ساق (Tibial Torsion)

یکی از دلایلی که باعث به داخل گذاشتن پا می‌شود، چرخش ساق پا است. این عامل شایع‌ترین عامل قدم به داخل گذاشتن پا است و معمولاً در پسران و دختران به یک اندازه مشاهده می‌شود.

چرخش ساق پا می‌تواند در یک پا یا هر دو پا اتفاق بیفتد و معمولاً کودکانی که دریکی از پاها دچار انحراف ساق می‌شوند، یکی از پاهای خود را به سمت داخل برمی‌دارند و کودکانی که در هر دو ساق پا دچار چرخش هستند، هر دو پای خود را به سمت داخل برمی‌دارند.

چرخش ساق پا در کودکان نوپا و نوزادان بسیار شایع است و ممکن است در ابتدا یعنی هنگامی‌که نوزاد متولد می‌شود والدین متوجه وجود انحراف نباشند اما پس‌ازاینکه کودک شروع به داخل گذاشتن پا کرد توجه والدین نیز به نحوه راه رفتن کودک جلب شود.

معمولاً کودکانی که به چرخش ساق پا مبتلا هستند در هنگام راه رفتن و دویدن بیشتر از کودکان دیگر زمین می‌خورند اما این کودکان هیچ‌گونه دردی را احساس نخواهند کرد.

چرخش پنجه (Metatarsus Adductus)

چرخش پنجه پا که به آن متاتارسوس ادداکتوس نیز گفته می‌شود که این عامل هم یکی از عوامل ایجاد به داخل گذاشتن پا می‌باشد و ممکن است از بدو تولد وجود داشته باشد اما تا زمانی که کودک شروع به راه رفتن می‌کند، قابل‌دیدن نباشد و به‌محض راه رفتن کودک والدین متوجه وجود آن شوند.

برای اینکه نگرانی‌های والدین را از این موضوع کم کنیم باید بگوییم که این انحراف معمولاً تا سن سه الی چهار سالگی طبیعی است اما با نزدیک شدن کودک به سن سه الی چهار سالگی این انحراف باید روند کاهشی داشته باشد و به‌تدریج از بین برود اما اگر این انحراف روند کاهشی نداشته باشد و با افزایش سن کودک نیز از بین نرود، باید برای درمان این انحراف اقدام کنید.

نحوه درمان چرخش پنجه

پیش‌ازاین گفته شد که چرخش پنجه تا سن خاصی طبیعی است به شرطی که انحراف روند کاهشی داشته باشد. این جمله به این معنی است که اگر چرخش پنجه نسبت به گذشته کمتر شود به‌طوری‌که والدین کاملاً متوجه کاهش یافتن میزان چرخش و انحراف باشند ولی اگر بعد از سن چهار سالگی چرخش پنجه همچنان وجود داشته باشد بهتر است که روش درمان آن را بدانید.

در ابتدا باید بدانید که چرخش پنجه فقط تا قبل از سن هشت سالگی بدون نیاز به جراحی و با کفش مخصوص قابل اصلاح و درمان است و بعد از سن هشت سالگی روش‌های غیر جراحی نمی‌توانند عارضه چرخش پنجه را درمان کنند.

ما در کلینیک کوشا برای درمان چرخش پنجه از کفش‌های پنجه برعکس استفاده می‌کنیم تا پنجه پا را در حالت عکس چرخش قرار دهیم و باعث شکل‌گیری صحیح پنجه پا شویم.

روش درمان به داخل گذاشتن پا

برای درمان به داخل گذاشتن پا روش‌های مختلفی وجود دارد که بهتر است ابتدا در سنین پایین کودک را تحت نظر بگیرید تا در صورت نیاز اقدامات لازم را انجام دهید و در دومین اقدام برای دنبال کردن روش درمان به داخل گذاشتن پا به پزشک متخصص مراجعه کنید.

متأسفانه بسیاری از والدین توجهی به این انحرافات ندارند و سن طلایی درمان را از دست می‌دهند؛ به‌نحوی‌که راهی به‌جز جراحی برای آن‌ها باقی نمی‌ماند و لازم است بدانید که بهترین سن برای تحت نظر گرفتن کودک سه سالگی به بعد است.

مراجعه هرساله و انجام معاینات لازم برای همه کودکان الزامی است در این صورت والدین فرصت را برای درمان از دست نخواهند داد و در سن مناسب اقدامات درمانی را انجام می‌دهند.

یکی از مراکز تخصصی ارتوپدی فنی، کلینیک ارتوپدی فنی کوشا است. شما می‌توانید سلامت اسکلتی فرزند خود را به متخصصان باتجربه ما بسپارید و نگران تشدید انحراف و از دست رفتن فرصت درمان به داخل گذاشتن پا کودک خود نباشید.

برای نوبت‌دهی شنبه تا چهارشنبه از ساعت نه صبح تا پنج عصر با شماره زیر تماس بگیرید: ۸۸۶۰۹۹۱۴-۰۲۱

همچنین از طریق برگه درخواست نوبت و خدمات، بدون مراجعه حضوری و تماس تلفنی درخواست خود را ثبت کنید و منتظر تماس ما باشید. آدرس ما: تهران ونک خیابان ملاصدرا رو به روی بیمارستان بقیه‌الله پلاک ۱۹۳ طبقه ۵ واحد سیزده

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا