روشهای درمان اسکولیوز
روشهای درمان اسکولیوز با توجه به میزان و نوع اسکولیوز متفاوت است اما بهطورکلی از سه روش برای درمان اسکولیوز (ورزشهای اصلاحی اسکولیوز – بریس اسکولیوز – جراحی) استفاده میکنیم که در ادامه به هریک از آنها مختصر اشاره میکنیم.
ورزش و حرکات اصلاحی اسکولیوز
ورزش و حرکات اصلاحی اسکولیوز یکی از گزینههای مهم درمانی است که نقش بسیار مهمی در درمان غیر جراحی انحرافات ستون فقرات دارد. انجام حرکات اصلاحی اسکولیوز در تمامی روشهای غیر جراحی اسکولیوز برای جلوگیری از ایجاد ضعف عضلانی به افراد توصیه میشود.
همچنین حرکات اصلاحی اسکولیوز یکی از روشهای درمان اسکولیوز خفیف میباشد و در کنار استفاده از بریس از نقش و اهمیت ورزش نباید غافل شوید. در ادامه چندین حرکات اصلاحی اسکولیوز مفید را به شما عزیزان معرفی خواهیم کرد.
ورزش شماره یک
قدم اول: بر روی هر دو پای خود بنشینید و سعی کنید در هنگام نشستن کمر خود را صاف نگهدارید.
قدم دوم: در قدم دوم سعی کنید دستهای خود را تا جایی که در کمر خود احساس کشیدگی کنید به سمت جلو بکشید.
قدم سوم: سر باید رو به روی زانوها قرار بگیرد و پنجه پاها نیز کاملاً صاف باشد.
این حرکت اولین ورزش از حرکات اصلاحی اسکولیوز است که هدف از این تمرین، کشش عضلات کمر است. شما باید خود را ده ثانیه در این حالت نگهدارید و سپس به حالت قبل بازگردید؛ ضمناً روزانه ده بار، هر بار ۱۰ ثانیه این حرکت از حرکات اصلاحی اسکولیوز را تکرار کنید.
ورزش شماره دو
قدم اول: در قدم اول صاف بایستید و دستها را کنار بدن قرار دهید.
قدم دوم: دستها را از پشت کمر به یکدیگر گره بزنید و سعی کنید این حالت را برای ده ثانیه نگهدارید و سپس به حالت قبل بازگردید.
قدم سوم: این حرکت را ده بار و هر بار به مدت ده ثانیه تکرار کنید.
توجه داشته باشید که گردنتان را باید تا حد امکان در این ورزش صاف نگهدارید.
ورزش شماره سه
قدم اول: برای انجام این ورزش از حرکات اصلاحی اسکولیوز، ابتدا روی یک سطح صاف دراز بکشید.
قدم دوم: زانوها را جمع کنید و رو به روی صورت نگهدارید، ضمن اینکه دستها نیز باید با شانهها در یک راستا قرار بگیرند.
قدم سوم: سعی کنید مطابق تصویر وضعیت زانوها را به سمت چپ و راست تغییر دهید.
این ورزش را برای هر سمت ده تا پانزده بار تکرار کنید.
ورزش شماره چهار
قدم اول: از یک حوله استفاده کنید و آن را به شکل غلتک دربیاورید.
قدم دوم: به صورتی روی حوله دراز بکشید که حوله پایین قفسه سینه قرار بگیرد.
قدم سوم: در این حالت سعی کنید، دستتان را همانند تصویر از پهلوها به سمت زمین نزدیک کنید و ۲۰ تا ۳۰ ثانیه نگهدارید.
لازم است این ورزش از حرکات اصلاحی اسکولیوز هر روز ۲ الی ۳ بار انجام دهید.
ورزش شماره پنج
قدم اول: مطابق تصویر به کمک دستوپاهایتان طوری قرار بگیرید که باسن بالاتر از زانوها قرار بگیرد.
قدم دوم: در این وضعیت باید در شانهها و کمر احساس کشیدگی کنید.
قدم سوم: ده ثانیه در این حالت بمانید سپس استراحت کنید.
این حرکت را دو تا سه بار در طول روز انجام دهید، این آخرین ورزش از حرکات اصلاحی اسکولیوز بود؛ شما میتوانید در قسمت دیدگاهها سؤالات و نظرات خودتان را برای ما بنویسید.
اهمیت ورزش در بیماریهای اسکلتی
نباید از اهمیت در ورزش در بیماریهای اسکلتی و زندگی خود غافل شوید و سعی کنید ساعتی در روز را به ورزش کردن، اختصاص دهید. ورزش کردن میتواند از ابتلا شدن به بسیاری از بیماریها مخصوصاً بیماریهای اسکلتی چون اسکولیوز و کیفوز جلوگیری کند.
ضمناً شما میتوانید با کلیک بروی مقاله پایین ورزشها و حرکات اصلاحی کیفوز نیز آشنا شوید:
جراحی اسکولیوز
جراحی اسکولیوز معمولاً زمانی انجام خواهد شد که با هیچیک از روشهای غیر جراحی نتوانیم انحراف را اصلاح کنیم مثلاً در انحرافات شدید و انحرافات مادرزادی که روشهای غیر جراحی نمیتوانند موجب اصلاح انحراف شوند از جراحی برای درمان انحراف استفاده میشود. معمولاً جراحی بهوسیله جراحان ارتوپد صورت میگیرد و پس از جراحی برای حفظ وضعیت فرد و جلوگیری از آسیبدیدگی از بریسهای نگهدارنده کمک میگیریم.
کمربند یا بریس اسکولیوز
ما در کلینیک کوشا از انواع کمربند یا بریس اسکولیوز مانند بریس میلواکی، بریس بوستون و بریس چارلستون برای درمان اسکولیوز استفاده میکنیم.
بریس میلواکی
بریس میلواکی یکی از مؤثرترین بریسها در درمان و اصلاح انحراف اسکولیوز و کیفوز است. بریس میلواکی با اعمال فشارهای دورهای میتواند انحراف را در راستای اصلاحی قرار دهد.
بریس بوستون
بریس بوستون برخلاف بریس میلواکی قسمت گردنی ندارد و گردن را پوشش نمیدهد اما درصورتیکه قفسه سینه منحرفشده باشد و برجستگی در قسمت قفسه سینه مشاهده شود، این بریس قسمت منحرفشده را پوشش میدهد و آن را بهتدریج اصلاح خواهد کرد.
بریس چارلستون
بریس چارلستون گزینه مناسبی برای افرادی است که به انحرافات مادرزادی مبتلا میشوند و از این بریس شبانه و فقط موقع دراز کشیدن میتوانند استفاده کنند. علاوه بر افرادی که دچار انحرافات مادرزادی هستند، این بریس برای افرادی که ضعف عضلانی دارند یا تسلط کمتری بر روی عضلاتشان دارند و شدت انحراف آنها زیاد بوده و کنترل نشستن خوبی ندارند، گزینه بسیار مناسبی است.
کلینیک ارتوپدی فنی کوشا یکی از بهترین مراکز برای درمان انحرافات اسکلتی همچون اسکولیوز و کیفوز میباشد. ما در مسیر درمان کنار شما خواهیم بود و تمام تلاشمان را در جهت درمان و کنترل انحراف شما به کارخواهیم گرفت.
شما عزیزان میتوانید برای دریافت نوبت معاینه یا برنامه ورزشی در ساعات کاری به کلینیک مراجعه کنید یا از طریق برگه درخواست نوبت و خدمات، بدون مراجعه حضوری و تماس تلفنی درخواست خود را ثبت کنید و منتظر تماس ما باشید.
برای نوبتدهی شنبه تا چهارشنبه از ساعت نه صبح تا پنج عصر با شماره زیر تماس بگیرید: ۸۸۶۰۹۹۱۴-۰۲۱ (داخلی دو)
آدرس ما: تهران ونک خیابان ملاصدرا رو به روی بیمارستان بقیهالله پلاک ۱۹۳ طبقه ۵ واحد سیزده