شیوع کیفوز در نوجوانان
شیوع کیفوز در نوجوانان یک مسئله نگرانکننده برای والدین و نوجوانان به شمار میرود و امروزه از هر ده نفر حداقل ۳ نفر به عارضه کیفوز مبتلا میشوند. بسیاری از والدین از نحوه درمان کیفوز اطلاعات کافی ندارند بنابراین ممکن است سن طلایی درمان را بهراحتی از دست بدهند.
در این مقاله تلاش میکنیم اطلاعات شما عزیزان را از بیماری کیفوز و نحوه درمان آن افزایش دهیم تا به راحتی از کنار این عارضه عبور نکنید و پس از مشاهده هرگونه انحراف در ستون فقرات فرزند خود نسبت به عارضه و نحوه درمان از اطلاعات لازم برخوردار شوید و در اولین فرصت برای درمان آن اقدام کنید.
کیفوز چیست؟
سؤالی که ممکن است بعد از خواندن مطالب بالا برای شما ایجاد شود، این است که منظور از کیفوز چیست؟ کیفوز یا بهعبارتدیگر قوز کمر یا قوزپشتی یک نوع خمیدگی است که ستون فقرات را درگیر میکند و در این عارضه فرد نمیتواند کمر خود را بهصورت صاف نگه دارد و بعد از مدتی صاف ایستادن دچار درد و خستگی میشود بنابراین ترجیح مبدهد که به وضعیت قبلی خود بازگردد.
کیفوز باعث خم شدن و از دست رفتن شکل و وضعیت صحیح ستون فقرات خواهد شد و در بعضی از افراد این عارضه بهراحتی قابلدیدن است و در برخی دیگر کیفوز بسیار خفیف است و تنها در وضعیتهای خاصی قابلدیدن و تشخیص است. کیفوز میتواند مهرههای گردن را نیز درگیر کند که در این صورت معمولاً سر و گردن جلوتر از تنه قرار میگیرد همچنین میتواند افتادگی شانهها را نیز به همراه داشته باشد.
علتهای ایجاد کیفوز
عوامل متعددی میتوانند باعث ابتلا به قوز کمر شوند و یا تشدید قوز کمر را به همراه داشته باشند قبل از هر چیزی بهتر است که با این عوامل آشنا شوید و از علتهای ایجاد کیفوز اطلاعاتی داشته باشید.
بهتر است بدانید که تمامی عادتها و وضعیتهای نشستن، ایستادن و حتی خوابیدن شما در کودکی میتواند عوارضی را در بزرگسالی به همراه داشته باشد؛ یکی از عوارض خمیده نشستن و خوابیدن روی بالشتهای سفت و بلند، ضعف عضلات و خم نشستنها و لم دادنهای طولانیمدت که باعث ایجاد کیفوز در سن نوجوانی میشود.
سعی کنید از زمان کودکی، فرزند خود را به صحیح نشستن عادت داده و از لم دادن طولانیمدت جلوگیری کرده و با ورزشهای متفاوتی که در تقویت عضلات تنه نقش دارند، مثل بارفیکس، شنا در استخر، شنای سوئدی و… از ضعیف شدن عضلات کودک خود جلوگیری کنید
ضعیف بودن عضلات: ضعیف بودن عمومی عضلات شانه و کمر به علت ورزش نکردن، نیز میتواند باعث ایجاد کیفوز شود. عادات نامناسب تغذیهای و عدم توجه به سلامتی جسمی میتواند باعث ضعیف شدن عضلات شود البته در برخی بیماریها همانند بیماری ام اس (MS) ضعیف شدن عضلات از عوارض بیماری خواهد بود و نمیتوان آن را به عادات نامناسب مرتبط دانست.
بیماری شوئرمن: بیماری شوئرمن نوعی بیماری است که در زمان جهش رشدی نمایان میشود و باعث رشد سریع قسمت پشتی ستون فقرات نسبت به قسمت جلویی در چند مهرهی متوالی میشود و میتواند باعث ایجاد کیفوز یا قوز پشتی شود و این بیماری در بین نوجوانان بسیار شایع بوده و بهخوبی با بریس مخصوص درمان میشود.
کیفوز مادرزادی: کیفوز ممکن است در دوران جنینی به علت تشکیل نشدن یکی از مهرههای ستون فقرات ایجاد شود. این بیماری بسیار نادر است و نسبت به نوع ایدیوپاتیک و شوئرمن کمتر دیده میشود.
افزایش سن و پوکی استخوان: با افزایش سن و تخریب دیسکهای بین مهرهای کیفوز میتواند ایجاد و یا تشدید شود.
آیا میتوان کیفوز را بدون جراحی درمان کرد؟
برای درمان کیفوز چندین روش متفاوت ازجمله روشهای غیر جراحی و جراحی وجود دارد که روشهای غیر جراحی خود شامل ورزش، فیزیوتراپی و بریس و کمربندهای اصلاحی است.
در صورتی میتوانیم کیفوز را بدون جراحی درمان کنیم که فرد شرایط سنی درمان را داشته باشد در غیر این صورت کیفوز با هیچکدام از روشهای درمان غیر جراحی قابلدرمان نخواهد بود و فرد باید از روشی همانند جراحی برای درمان کیفوز استفاده کند پس مهمترین کار در درمان کیفوز اقدام بهموقع برای درمان است در ادامه در رابطه با شرایط سنی توضیحات بیشتری را ارائه خواهیم داد.
روشهای درمان قطعی کیفوز
دو روش برای درمان قطعی کیفوز وجود دارد که شامل انجام ورزش و حرکات اصلاحی و استفاده همزمان از بریس مخصوص و روش دوم، جراحی است. درمان قطعی به این معناست که اگر در طول دوره درمان تمامی نکات را رعایت کنید، حدود ۹۰ درصد به نتیجه مثبت درمان کیفوز خواهید رسید اما در نظر داشته باشید که چیزی با عنوان درمان صددرصدی وجود نخواهد داشت.
اما باید توجه داشته باشید درصورتیکه درمان قطعی کیفوز به روش غیرجراحی جواب خواهد داد که انحراف مادرزادی نباشد و فرد هنوز به سن رشد و تکامل اسکلتی نرسیده باشد تا استفاده از بریس میلواکی و در کنار آن انجام ورزشهای اصلاحی بتواند موجب درمان کیفوز شود و درصورتیکه انحراف مادرزادی باشد از بریس صرفاً برای کنترل انحراف و پس از بلوغ اسکلتی انجام جراحی میتواند درمان قطعی کیفوز را به همراه داشته باشد.
انجام ورزش و حرکات اصلاحی نیز در مواردی که انحراف خفیف باشد و یا به علت ضعف عضلانی ایجادشده باشد، میتواند کیفوز را درمان کند.
برای درمان کیفوز به کجا مراجعه کنیم؟
برای درمان قطعی کیفوز به روش غیرجراحی میتوانید به مراکز ارتوپدی فنی مراجعه کنید ما در مرکز ارتوپدی فنی کوشا بهمنظور درمان کیفوز و انحرافات مربوط به ستون فقرات فعالیت میکنیم.
در کلینیک کوشا از تجربه چندین ساله متخصصان استفاده میکنید و میتوانید بدون هیچگونه نگرانی سلامت فرزند خود را به دست ما بسپارید. سلامتی شما و فرزندانتان برای ما بسیار مهم و ارزشمند است و همواره سعی میکنیم مناسبترین و بهترین روش درمان را در اختیار شما قرار دهیم. برای مشاوره با متخصصان کلینیک کوشا در ساعات کاری با کلینیک تماس بگیرید:
۰۲۱۸۸۶۰۹۹۱۴ (داخلی دو)
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، رو به روی بیمارستان بقیهالله پلاک صد و نودوسه طبقه پنج واحد سیزده
همچنین از طریق برگه درخواست نوبت و خدمات، بدون مراجعه حضوری و تماس تلفنی درخواست خود را ثبت کنید و منتظر تماس ما باشید. آدرس ما: تهران ونک خیابان ملاصدرا رو به روی بیمارستان بقیهالله پلاک ۱۹۳ طبقه ۵ واحد سیزده