جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
درمان قوز کمر نوجوانان

درمان قوز کمر نوجوانان

قوز کمر یا کیفوز یک عارضه شایع در نوجوانان است و بسیاری از والدین به دنبال راه‌هایی برای درمان قوز کمر هستند، ازجمله روش‌های درمان قوز کمر نوجوانان می‌توانیم به روش‌های غیر جراحی و روش جراحی اشاره‌کنیم اما سؤال مهم این است که چگونه می‌توان بدون نیاز به جراحی قوز کمر نوجوانان را درمان کرد؟ در ادامه با ما همراه باشید تا با روش‌های درمان غیر جراحی قوز کمر بیشتر آشنا شوید.

قوز چیست؟

قوز یک نوع برآمدگی غیرطبیعی گردی شکل است که در ستون فقرات فرد ایجاد می‌شود. این عارضه افراد را در سنین متفاوت تحت تأثیر قرار می‌دهد اما بیشترین شیوع را در نوجوانان دارد؛ علاوه بر آن دختران بیشتر از پسران به قوز مبتلا می‌شوند.

سن شروع قوز از حدود ۱۱ سالگی شروع می‌شود و در ۱۴ الی ۱۵ سالگی به اوج خود می‌رسد. سن درمان با روش غیر جراحی تا قبل از بسته شدن صفحات رشد (نهایتاً قبل از ۱۹ سالگی) است و بعدازاین زمان درمان با روش غیر جراحی کاربردی نداشته و فرد باید از روش‌های جراحی استفاده کند.

قوز کمر می‌تواند شکل ظاهری ستون فقرات را دفورمه کند و همچنین میزان این انحراف در همه افراد یکسان نیست در بعضی از افراد این انحراف به وضوح دیده می‌شود و در برخی دیگر بدون معاینه توسط فرد متخصص قابل‌تشخیص نیست.

ضمناً روش‌های درمان قوز نیز با توجه به سن، میزان انحراف، علت ایجاد انحراف و شرایط فرد متفاوت هستند.

انواع قوز کمر و روش درمان آن‌ها

قوز کمر می‌تواند به صورت مادرزادی و یا به‌صورت ایدیوپاتیک ایجاد شود در ادامه با انواع قوز کمر بیشتر آشنا خواهید شد.

قوز کمر مادرزادی

قوز کمر مادرزادی وضعیتی است که نوزاد با آن متولد می‌شود. قوز کمر مادرزادی در زمان جنینی نیز قابل‌تشخیص است و علت ایجاد قوز کمر مادرزادی، مثلثی تشکیل شدن یکی از مهره‌های ستون فقرات است که می‌تواند باعث از بین رفتن راستای صحیح ستون فقرات در جنین شود؛ البته این نوع قوز در مقایسه با قوز ایدئوپاتیک به‌مراتب کمتر دیده می‌شود.

نحوه درمان قوز کمر مادرزادی

نوزادی که با قوز کمر مادرزادی متولد می‌شود در آینده و با افزایش سن در معرض تشدید انحراف و ایجاد خمیدگی بیشتر قرار خواهد گرفت. این عارضه همانند قوز کمر ایدیوپاتیک بدون جراحی قابل‌درمان نیست و تنها با انجام جراحی و برداشتن یا اصلاح مهره مثلثی شکل می‌توان آن را درمان کرد.

نکته مهم دیگر زمان جراحی این عارضه است که برای درمان و جراحی قوز کمر مادرزادی باید تا زمان بسته شدن صفحات رشد صبور باشید اما مهم‌ترین اقدامی که قبل از بسته شدن صفحات رشد باید انجام دهید چیست؟

مهم‌ترین اقدام قبل از جراحی قوز کمر مادرزادی

دقت داشته باشید که قوز کمر مادرزادی به‌خصوص در هنگام رشد کودک به‌شدت پیشرفت می‌کند و تشدید می‌شود؛ مهم‌ترین اقدام قبل از جراحی قوز کمر مادرزادی کنترل کردن این عارضه است.

روش کنترل قوز مادرزادی استفاده از بریس میلواکی به صورت مداوم است تا شاهد تشدید انحراف نباشیم و تا رسیدن کودک به سن جراحی از تشدید انحراف جلوگیری کنیم. لازم به ذکر است که قوز کمر مادرزادی در میان کودکان و نوجوانان شایع نیست.

قوز کمر ایدیوپاتیک

قوز کمر ایدیوپاتیک نیز در اثر عواملی که پیش‌ازاین به آن‌ها اشاره شد، ایجاد می‌شود (برای اطلاعات بیشتر قسمت چه عواملی باعث ایجاد قوز کمر نوجوانان می‌شود؟ را اگر لازم است، دوباره مطالعه کنید).

قوز کمر ایدیوپاتیک برخلاف قوز کمر مادرزادی شیوع بیشتری در بین نوجوانان دارد زیرا سبک زندگی افراد به سمتی رفته که بیشتر از قبل فعالیت‌های خود را در حالت نشسته انجام می‌دهند، بیشتر از قبل از تلفن‌های همراه، کامپیوتر و لپ‌تاپ استفاده می‌کنند و به‌صورت مداوم سر و گردن خود را خمیده می‌کنند و فعالیت فیزیکی کمتر و عضلات ضعیف‌تری دارند.

روش درمان قوز کمر ایدیوپاتیک

یک نکته بسیار مهم در درمان قوز کمر ایدیوپاتیک، توجه به سن فرد است. انحراف ایدیوپاتیک قبل از بسته شدن صفحات رشد با استفاده از روش‌های غیر جراحی همچون انجام حرکات اصلاحی و استفاده از بریس، قابل‌کنترل و اصلاح است اما درصورتی‌که صفحه رشد فرد بسته شود برای درمان انحراف باید به درمان به کمک جراحی روی آورد.

اولین قدم برای درمان قوز کمر چیست؟

اولین قدم برای درمان قوز کمر، پیدا کردن یک فرد دارای تخصص است که دلسوزانه به شما کمک کند که بتوانید انحراف ستون فقرات کودک خود را درمان کنید.

در ادامه ویدیویی از یکی از مراجعه‌کننده‌های کلینیک کوشا را مشاهده خواهید کرد که از شهرستان دلیجان، کلینیک ارتوپدی فنی کوشا را برای درمان قوز کمر انتخاب کرده و خوشبختانه تابه‌حال نتایج شگفت‌انگیزی را مشاهده کرده است و البته درمان ایشان هنوز ادامه دارد.

برای درمان قوز کمر به کجا مراجعه کنیم؟

برای درمان قوز کمر حتماً باید به مراکز ارتوپدی فنی مراجعه کنید. در مرکز تخصصی ارتوپدی فنی کوشا از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های موجود در ایران استفاده می‌شود و همچنین از شروع تا پایان درمان یک فرد متخصص همراه شما خواهد بود.

در کلینیک ارتوپدی فنی کوشا شاهد نتایج درمان نوجوانانی بودیم که با ناامیدی خانواده‌ها مواجه شده بودند و پس از پایان دوره درمان از نحوه درمان و کادر کلینیک رضایت کامل داشتند.

برای گرفتن وقت ویزیت و مشاوره در ساعات کاری با شماره زیر تماس بگیرید:

۰۲۱-۸۸۶۰۹۹۱۴ (داخلی دو)

همچنین از طریق برگه درخواست نوبت و خدمات، بدون مراجعه حضوری و تماس تلفنی درخواست خود را ثبت کنید و منتظر تماس ما باشید.

آدرس ما: تهران ونک خیابان ملاصدرا رو به روی بیمارستان بقیه‌الله پلاک ۱۹۳ طبقه ۵ واحد سیزده

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا